Mendo Booischot bezorgt thuispubliek leuke avond tegen Gent

Zaterdag kreeg Mendo Booischot voor het eerst in de clubgeschiedenis een ereklasser op bezoek voor de achtste finales van de beker van België. De thuisploeg was dan ook vastbesloten om het onderste uit de kan te halen om iedereen een onvergetelijke volleybalavond te laten beleven.

BEKER VAN BELGIË (m) – MENDO BOOISCHOT (Liga B)

Sporthal De Lichten werd omgetoverd in de beruchte “Groene hel van Booischot”. Onder luide aanmoediging van de talrijk opgekomen supporters kwam de thuisploeg het terrein op met de hoop op een stunt, maar vooral gewapend met een ongeziene vechtlust om Gent het vuur aan de schenen te leggen.

Mendo bouwde in de eerste set een kleine voorsprong uit, maar de bezoekers herpakten zich onmiddellijk en leidden bij de eerste technische time-out met 7-8. De thuisploeg zocht, maar vond geen antwoord op de krachtige aanvallen en opslagen van VDK Gent. Coach Michel Mariën probeerde zijn ploeg bij te sturen, maar moest machteloos toezien hoe ze overdonderd werd door het aanvallend geweld van onder andere Jens Christiaens.

In de tweede set kregen de jongens van Mendo de zenuwen en de receptie beter onder controle en konden ze eindelijk hun eigen spel spelen. Wout Van Dyck bracht zijn ploegmaats perfect in stelling om het boomlange Gentse blok te omzeilen. Het publiek kreeg spectaculair en hoogstaand volleybal geserveerd. Via 8-5 en 16-11 maakte Mendo vrij vlot weer gelijk.

Ook in deel 3 kregen we enkele mooie rally’s te zien waarbij beide ploegen vochten voor elk punt. Maar dan zorgden opslagmissers, misverstanden in de verdediging en enkele persoonlijke fouten ervoor dat VDK Gent uitliep naar 12-16. Mendo dichtte de kloof met krachtige aanvallen van Maarten Van Dyck, listige plaatsballen van Wout Van Dyck en effectieve pipe-aanvallen van Bob Douwen (22-22). Daarna ging het snel: opslagmisser Mendo, ace, killblock èn setwinst voor Gent.

De bezoekers ging op hun elan door in de vierde set en opposite Wouter Ter Maat speelde de Booischotse verdediging op een hoopje. De Mendomotor stokte en VDK Gent duwde via 6-8 en 9-16 door naar winst.

Coach Michel Mariën kon tevreden terugblikken op de wedstrijd.

“We gaat zeker proberen om deze lijn door te trekken. Waren we erin geslaagd om de derde set te pakken, dan hadden we hier wel eens een heel andere match kunnen zien. We konden nu met opgeheven hoofd het veld verlaten en hoopvol uitkijken naar het verdere verloop van het seizoen, te beginnen volgend weekend thuis tegen Topsportschool Vilvoorde.”

Mendo Booischot – VDK Gent 1-3
Setstanden: 17-25, 25-21, 22-25, 17-25

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Bob Douwen en libero Benedict Buts. Kwamen in: Toon Swinnen en Ward Van Dyck.