Résumé de la rencontre  (Merci à Annemie Daems).

[blockquote author= »Mendo Booischot »]

1ste punten zijn binnen voor Heren 1 van Mendo Booischot

Gisteren kregen de heren van Mendo in de Liga B Zele Berlare op bezoek. Sinds begin van dit seizoen startten zij niet alleen onder een andere naam maar werd ook de ploeg grondig vernieuwd.

Onze mannen hadden na 2 felbevochten wedstrijden nog geen punten gepakt terwijl we Zele Berlare in de rangschikking terugvinden op de 8ste plaats. De Mendospelers waren dus extra gemotiveerd om vandaag de volle buit thuis te houden. Dat de bezoekers zich niet zomaar zouden gewonnen geven liet zich raden.

De thuisploeg zat direct goed in de match en bouwde een voorsprong op die,mede door een te hoge eigen foutenlast van de bezoekers, niet meer kon gedicht worden. In minder dan geen tijd was de 1ste set binnen voor Mendo : via 8-5 en 16-11 naar 25-19.

Wie dacht dat de match vlug zou gespeeld zjin kwam bedrogen uit want Zele Berlare herpakte zich in set 2 en  ze vochten zich terug in de wedstrijd. Tegen de krachtige aanvallen van opposite Wouter Lambrechts kon Mendo zowel blokkerend al verdedigend geen weerkwerk bieden en die lagen  mee aan de basis van de setwinst voor de bezoekende ploeg. (7-8, 15-16 en 22-25)

Ook in de 3e set begonnen de bezoekers beter en bouwden een voorsprong uit. Vlak na de 1ste technische time-out viel Zelenaar Kevin Roelandt uit met een rugblessure en werd de match even stilgelegd.

Bij het hernemen van de match was Mendo duidelijk het wedstrijdritme kwijt en de bezoekers maakten daar handig gebruik van. Wouter Gijsemans maakte een inhaalbeweging met een goede opslagreeks maar Mendo kon niet bijkomen. De bezoekers konden een 1ste setbal niet verzilveren en daar maakte Mendo gebruik van om erop en erover te gaan in een superspannend seteinde. (achterstand voor Mendo tot 22-24 en winst met 26-24 na 5-8 en 13-16).

Het was een dubbeltje op zijn kant maar het gaf de thuisploeg voldoende vertrouwen om voor de volle buit te gaan in de 4de set.

De mannen van Mendo liepen direct uit tot 8-4 en ze gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Opposite Robin Adriaensen kwam steeds beter in de wedstrijd en de flitsende middenaanvallen van Yannick Slaets en de slimme plaatsballen van Bob Douwen lagen mee aan de basis van de verdiende 1ste matchwinst van de 1ste herenploeg van Mendo.  (8-4, 16-13 en25-20)

Het toeval wil dat onze mannen nu donderdagavond  17 oktober om 21 u voor de beker van België spelen tegen Zele – Berlare maar dan in Zele.  Ze zullen zeker proberen om hun prestatie van vandaag te evenaren maar Zele –Berlare zal het thuisvoordeel  proberen te benutten om revanche te nemen. We krijgen zeker een spannende match te zien J

Een topaffiche wacht de winnaar die thuis verder bekert tegen Precura Antwerpen.

Speelden : Michel Mariën, Bob Douwen, Robin Adriaensen, Yannick Slaets, Yannick Wijns, Wouter Gijsemans, Libero : Marijn Claes

Kwam in : Wout Van Dyck