Liga B – Verrassende wending in partij tussen Mendo Booischot en Kapellen

Mendo Booischot nam het afgelopen zaterdag op tegen Kapellen, een ploeg uit de middenmoot die net als Mendo de voorbije weken goed bezig was. Beide ploegen bleven in dit nieuwe jaar nog maar twee keer zonder punten achter. De wedstrijden tegen Kapellen zorgden in het verleden bovendien wel vaker voor verrassende wendingen. Vuurwerk verzekerd dus.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en werd er langs beide kanten vlot gescoord (8-6, 14-16). In een spannende slotfase liet Kapellen bij 22-24 een eerste setbal onbenut en daar maakte Mendo handig gebruik van om de bordjes weer in evenwicht te brengen. De bezoekers trokken echter alsnog aan het langste eind.

In de tweede set was de thuisploeg, ondanks enkele mooie aanvallende acties, constant op achtervolgen aangewezen. Maar de jongens van Mendo waren niet uit hun lood te slaan en bleven vechten voor elk punt. Met succes, want met Ruben Duwaerts aan het opslagkanon prikte het de gelijkmaker op het bord.

In deel drie herpakten de Kapellenaren zich en als een pletwals maakten ze Booischotse verdediging gelijk met de grond. Zowel aanvallend als verdedigend klopte het plaatje plots helemaal en Mendo kon geen vuist meer maken tegen de agressieve speelstijl van Yannick Sophie en zijn ploegmaats.

Even leek het erop dat Kapellen de drie punten mee naar huis zou nemen, maar bij een 17-22 achterstand in de vierde beurt schoot de Mendomotor eindelijk in gang. In één ruk veegden ze de achterstand van de tabellen. Bij de derde setbal maakte Mendo het af.

In de beslissende tiebreak hield Mendo het hoofd koel en speelde het uitermate geconcentreerd. Ondanks enkele spannende rally’s kwam de thuisploeg nooit echt in de problemen. Ruben Duwaerts zette de eindstrijd in met een reeks van vijf krachtopslagen en Maarten Van Dyck mepte de eindscore op het bord.

Michel Mariën kon niet echt tevreden zijn met de prestatie van zijn team, maar was achteraf alsnog blij met de twee punten.

Mendo Booischot – Kapellen 3-2
Setstanden: 25-27, 25-22, 16-25, 27-25, 15-10.

Een aanval van Kapellen moet over het gesloten blok van Mendo Booischot. FOTO Michiel Cremers
Een aanval van Kapellen moet over het gesloten blok van Mendo Booischot. FOTO Michiel Cremers

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire