Liga B – Net niet voor Mendo Booischot bij leider Vosselaar

Zaterdagavond stond de derby Vosselaar tegen Mendo Booischot op het programma. Met Vosselaar in de favorietenrol hadden de bezoekers niks te verliezen en dat hebben de mannen van Eric Van Drom geweten. De setstanden tonen alvast aan dat er voor elke setwinst gevochten werd.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De bezoekers begon heel goed aan de wedstrijd en zetten de thuisploeg bij de eerste technische time-out al op een 4-8 achterstand. Ondanks enkele knappe acties van Dirk Luyten en Tim Lemmens gaven de bezoekers die voorsprong niet meer prijs. Via 12-16 pakte Mendo de openingsset.

Tijdens de kantwissel zette trainer Eric Van Drom zijn ploeg op het juiste spoor. De krachtige aanvallen van Tim Lemmens en Dirk Luyten speelden de verdediging van Mendo bij momenten in de vernieling. Toch konden de bezoekers ondanks enkele schoonheidsfoutjes de schade beperken. (16-14) Maarten Van Dyck serveerde de gasten na 24-20 met een indrukwekkende opslagreeks weer langszij. De bezoekende supporters zijn door het dolle heen, maar dan maakt Vosselaar handig gebruik van de misverstanden in de Booischotse verdediging om de set met het kleinste verschil uit te maken.

Ook in de derde set kregen we een evenwichtige wedstrijd te zien met mooi en gevarieerd volleybal. Mendo kon de thuisploeg aanvankelijk op achterstand houden (13-16), maar in moneytime deden enkele opslagmissers hen de das om. Vosselaar sloeg toe en opnieuw haalde de thuisploeg met het kleinste verschil de set binnen.

Ondersteund door de Vosselaarse clubdeejay riepen de talrijk opgekomen supporters de thuisploeg via 16-12 naar de overwinning.

“Voor de derde keer al dit seizoen werd het net niet, maar we hebben wel laten zien dat we zelfs voor de leider in het klassement een waardige partij zijn. Een prestatie die ons hoopvol stemt naar het verdere verloop van het seizoen toe”, klonk het nog in het Booischotse kamp.

Vosselaar – Mendo Booischot 3-1
Setstanden: 22-25, 26-24, 27-25, 25-21.