Liga B – Mendo doorbreekt tiebreakban en klopt Kapellen in vijf sets

Door een matige start van Mendo Booischot, met veel eigen fouten, kon Kapellen in de eerste set te gemakkelijk uitlopen. Via 8-6 bouwde het een voorsprong uit naar 13-7. Michel Mariën dropte de jonge Ward Van Dyck in de match en die zorgde voor de ommekeer.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Met hard labeur en een collectief goed draaiend geheel werkte Mendo punt voor punt de achterstand en zelfs twee setpunten voor de thuisploeg weg. Het harde werk werd ook beloond en de bezoekers haalden, tot ongeloof van de talrijke Kapelse supporters, onverwacht de openingsset set binnen.

De Kapelse frustraties namen even de bovenhand en via een rode kaart voor Sven Sophie begon de thuisploeg aan deel twee met een 0-1 achterstand. Kapellen was echter op revanche uit en de bezoekers waren bijna constant op achtervolgen aangewezen. Onder impuls van een sterk aanvallende Van Den Bosch en een uitmuntend spelende Stig Van Heurck bracht de thuisploeg de bordjes in evenwicht.

Die winst gaf de Noord-Antwerpenaren vleugels en om één of andere onverklaarbare reden bakte Mendo er niks meer van. Opslagmissers, receptieblunders en te slappe aanvallen zorgden ervoor dat Kapellen op geen enkel moment in problemen geraakte en via 16-9 makkelijk met 2-1 voor kwam.

In de vierde beurt gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Na de eerste technische time-out staken de mannen van Mendo een tandje bij en met twee knappe opslagreeksen van Wout Van Dyck en Bob Douwen liepen ze uit tot 10-13. Dan stokte de Mendomotor en leek de tiebreakangst toe te slaan. Met Wout Van Dyck aan het opslagkanon keerde de rust weer bij de bezoekers. Booischot leek een veilige 17-23 voorsprong op. Kapellen vocht echter nog terug en slaagde er bijna in om te stunten. Wouter Gijsemans mepte die droom echter stuk.

In de beslissende set speelde een haast foutloos Mendo Booischot de thuisploeg op een hoopje.

De tiebreakban lijkt hiermee eindelijk gebroken, want na drie keer nipt verlies wint Mendo eindelijk die fel bevochten vijfde set.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Ruben Duwaerts, Maarten Van Dyck, Bob Douwen en libero Benedict Buts. Kwamen in: Ward Van Dyck en Toon Swinnen.

Kapellen – Mendo Booischot 2-3
Setstanden: 25-27, 25-21, 25-16, 22-25, 8-15.