Liga B – Mendo Booischot pakt eindelijk eerste thuisoverwinning

Na het bekerweekeinde werd zaterdag de competitie weer verdergezet. Mendo Booischot ontving in eigen huis de jongens van de Topsportschool in Vilvoorde. Van de ziekenboeg was er nog geen goed nieuws. Menno Van de Velde en Yannick Slaets blijven voorlopig onbeschikbaar.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set sloeg Mendo meteen een kloof van vijf punten, die het tegen de tweede time-out door stevig opslagwerk van de bezoekers zag slinken tot twee punten. De bezoekers naderden nog tot op één punt (18-17). Mendo bleef vooral druk leggen op het midden. Met enkele goede blocks en aanvallen kon de set uiteindelijk nog vlot winnen.

In de tweede set liep Mendo opnieuwe uit (via 8-1 naar 13-4). Bij de bezoekers drukte vooral Matthieu Vanneste op de thuisverdediging, maar dat volstond niet om Mendo te stoppen. De kloof evolueerde naar 19-8. De bezoekers konden door concentratieverlies bij Mendo nog milderen, maar de 2-0 kwam niet in gevaar.

Een gelijkaardig scenario in de derde set. Mendo liep meteen uit en de Topsportschool bleef de hele set op achtervolgen aangewezen. Het spel liep langs beide zijden bijzonder rommelig. Een opslagreeks van Berre Peeters schudde de thuisploeg tijdig wakker.

Het zijn in ieder geval drie erg welgekomen punten voor Mendo dat zo op een zesde plaats in de rangschikking blijft staan. Volgende week staat een verplaatsing naar Zele-Berlare op het programma, tweede in de stand.

Speelden voor Mendo Booischot: Ruben Duwaerts, Joren Appels, Wout Van Dijck, Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Maarten Van Dijck en Benedikt Buts. Kwamen in: Toon Swinnen en Ward Van Dijck.

Mendo Booischot – TS Vilvoorde 3-0
Setstanden: 25-21, 25-17, 25-16.

Mendo - TSV 01
Mendo Booischot behaalde tegen TS Vilvoorde een eerste driepunter thuis. FOTO Michiel Cremers

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire