Liga B – Mendo Booischot niet opgewassen tegen Puurse geweld

Zaterdag ging Mendo Booischot op bezoek bij Puurs. Booischot had op de openingsspeeldag met 2-3 verloren van Walhain. Voor Puurs was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen.

LIGA B – MENDO BOOISCHOT

Van bij het begin kregen de supporters een spannende en gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen hun kansen tot scoren volledig konden benutten. Vanaf de eerste technische time-out was Mendo evenwel op achtervolgen aangewezen. Wanneer Puurs echter een setbal liet liggen, maken de bezoekers daar handig gebruik van om in een uiterst spannend slot toch nog te winnen met het kleinste verschil.

In de tweede set pakte de thuisploeg, onder impuls van een vlot scorende Wouter Vriens, direct revanche en zo bracht Puurs de bordjes in evenwicht.

Deel drie werd overschaduwd door liefst vier dubieuze beslissingen en Mendo gaf zijn bijna veilige voorsprong van 7-11 en 13-16 alsnog uit handen.

De veer was gebroken en de mannen van Mendo konden geen weerstand meer bieden aan het aanvalsgeweld van Wouter Vriens en consoorten. Puurs won zo verdiend zijn eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1.

Puurs – Mendo Booischot 3-1
Setstanden: 26-28, 25-22, 25-20, 25-15.

Volgend weekend speelt Mendo Booischot zijn eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België.

Mendo Booischot – Envol Herve Mortroux Thimister (1ste nationale)
Zaterdag 8 oktober 2016 om 20u30
Sporthal De Lichten, Booischot

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.