[Liga B] Mendo Booischot neemt schitterende start

Zaterdagavond opende Mendo Booischot thuis de competitie tegen het traditioneel sterke Optima Lendelede. Beide ploegen waren door het vertrek van enkele  vaste waarden genoodzaakt heel wat nieuwe spelers in te passen. Bij Lendelede vertrokken liefst acht van de twaalf spelers.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Mendo Booischot versterkte zich met Ruben Duwaerts (Mendo jeugd), Maarten Van Dyck (opposite), Hendrik Wuyts (midden) en Toon Swinnen (spelverdeler). Optima Lendelede ging zelfs de internationale tour op en trok met de Canadees Allen Meek voor het eerst een buitenlander aan. Voor beide coaches is het dus bang afwachten wat de eerste wedstrijd zou brengen.

Door de afwezigheid van de zieke Michel Mariën werd  de 18-jarige Ruben Duwaerts meteen voor de leeuwen gegooid. En hij deed het uitstekend, wat bewijst dat de jeugdwerking van Mendo nog maar eens zijn vruchten afwerpt.

Meteen goed in de match

Mendo Booischot, met de jonge Wout Van Dyck als spelverdeler, zat van bij het begin zowel verdedigend als aanvallend goed in de wedstrijd. Optima Lendelede slaagde er niet in om weerwerk te bieden aan de krachtige aanvallen van opposite Maarten Van Dyck. Bij de eerste technische time out leidde Mendo met 8-5. Zowel serverend als aanvallend en verdedigend leverden de mannen van Mendo puik werk. Aan het einde van de set probeerde Lendelede coach Bart Hungenaert het tij nog te keren door enkele wissels door te voeren, maar de mannen van Mendo gaven hun voorsprong niet meer uit handen.

Mendo duwt door

Ook in set 2 bleef de thuisploeg verdedigend en aanvallend op hoog niveau acteren. Het thuispubliek kreeg enkele mooie rally’s te zien. Steven Hollez  probeerde meermaals het Mendoblok te omzeilen, maar moest keer op keer het onderspit delven tegen de jeugdige overmacht. Mede door enkele sterke opslagreeksen van Bob Douwen en Wouter Gijsemans kwam Mendo vrij gemakkelijk op 2-0.

De thuisploeg bleef bij de les en onder impuls van de anciens Marijn Claes en Bob Douwen tilde het de wedstrijd naar een hoog niveau getild. Sterke prestatie ook van opposite Maarten Van Dyck die de verdediging van Optima Lendelede in de vernieling klopte. Een te hoge foutenlast, concentratieverlies en receptionele fouten bij de bezoekers deden Optima Lendelede uiteindelijk helemaal de das om.

Publiek in vervoering

Mendo bleef geconcentreerd spelen en bracht zijn thuispubliek in vervoering met knap serveerwerk en enkele mooie combinaties. In een mum van tijd bouwde het in deel drie een 3-0 voorsprong uit en die gaf de thuisploeg niet meer weg. Optima Lendelede probeerde de kloof nog te dichten, maar de veer was gebroken.

Trainer Raf Vekemans kon tevreden terugblikken op de wedstrijd.

“We hopen dat we deze schitterende seizoensstart kunnen dootrekken en dat de ploeg verder blijft evolueren. Zo kunnen we misschien een rustig seizoen afwerken in de Liga B. De aanwezige supporters kijken alvast vol vertrouwen het nieuwe volleybalseizoen tegemoet.”

Speelden voor Mendo: Maarten Van Dyck, Yannick Slaets, Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans en libero Marijn Claes.

Mendo Booischot – Optima Lendelede 3-0
Setstanden: 25-18, 25-21, 25-15.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire