Liga B – Mendo Booischot klimt naar zesde plaats

FOTO Michiel Cremers

Na een iets mindere periode was Mendo Booischot erop gebrand om dit weekend tegen Zele-Berlare nog eens punten te pakken. Op papier was het alvast een haalbare kaart, want in het klassement gaapte er een kloof van negen punten.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de wedstrijd, maar ze vond niet meteen het juiste spelritme. Te veel opslagmissers deed Mendo zelfs bijna de das om. Pas bij de derde setbal lukte het om via 6-8 en 16-15 de set uit te maken.

In set 2 vochten de bezoekers zich onder impuls van een vlot scorende Jop Vercruysse terug in de match. De mannen van Mendo keken direct tegen een 2-6 achterstand aan. De bezoekers bouwden de kloof uit naar 10-16. Het publiek kreeg enkele mooie rally’s te zien, die door beide ploegen krachtig afgewerkt werden. Wout Van Dyck zette een sterke opslagreeks neer en deed nog een poging om bij te benen (van 15-22 naar 19-22), maar Zele-Berlare gaf de set niet meer uit handen.

Van Dyck vindt het welletjes

Mendo vond eindelijk de juiste cadans in de derde beurt, waarin de bezoekers constant op achtervolgen aangewezen waren. De thuisjongens liepen via 8-5 makkelijk uit naar 16-12. Bij 22-17 sputterde de Mendomotor en konden ze even geen antwoord vinden op de krachtige aanvallen van Jop Vercruysse en co. Bij 22-22 vond Wout Van Dyck het hoog tijd om orde op zaken te stellen en hij bracht zijn ploegmaat Maarten Van Dyck perfect in stelling om te scoren.

Ook in deel 4 waren de bezoekers van bij het begin op achtervolgen aangewezen en lieten ze zich steeds meer in de fout duwen. Mendo liep via 8-4 uit naar 16-10 en Zele-Berlare kon geen weerwerk bieden aan de krachtige aanvallen van Bob Douwen en zijn ploegmaats. De ingevallen spelverdeler Toon Swinnen zette met enkele listige ballen zijn tegenstrevers op het verkeerde spoor en leidde zijn ploeg naar een verdiende overwinning.

FOTO Michiel Cremers
Het blok van Mendo is attent om een aanval van Zele-Berlare op te vangen. FOTO Michiel Cremers
Gehavend, maar op koers

Het seizoen van Mendo was er één dat getekend werd door blessureleed. Na Yannick Slaets en Menno Van De Velde viel enkele weken geleden ook libero Benedict Buts uit met rugklachten. Coach Michel Mariën zocht en vond twee younsters om zijn ploeg te depanneren: Ward Van Dyck (broer van spelverdeler Wout) en Jorrit Jespers (tweede libero Mendo 2) en zij speelden ook deze week weer een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Coach Michel Mariën is er dankzij hun inbreng en uiteraard ook het enthousiasme van de rest van zijn team weer in geslaagd om zijn gehavende ploeg op koers te houden.

Volgend weekend trekken de jongens van Mendo naar Walhain om daar revanche te nemen voor de nederlaag uit de heenronde.

Mendo Booischot – Zele-Berlare 3-1
Setstanden: 29-27, 20-25, 25-23, 25-16.

Speelden voor Mendo: Bob Douwen , Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Ruben Duwaerts, Joren Appels en libero Jorrit Jespers. Kwamen in: Ward Van Dyck en Toon Swinnen.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.