Liga B – Mendo Booischot heeft vijf sets nodig in derby tegen Zoersel

Volleyballiefhebbers weten dat de derby met Zoersel meestal garant staat voor een avondje volleybalplezier. VC Zoersel bevindt zich momenteel in de degradatiezone, maar leek met twee opeenvolgende overwinningen (Achel en Kapellen) aan een opmars bezig.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Mendo Booischot was echter op zijn hoede en begon sterk aan de wedstrijd. Wout Van Dyck bracht zijn ploegmaats perfect in stelling om te scoren. De bezoekers konden weinig weerwerk bieden en moesten  zowel in set 1 als in set 2 lijdzaam toezien hoe de thuisploeg de klus in geen tijd klaarde. Stabiliteit in het achterveld maar vooral veel honger naar de eerste punten van het nieuwe jaar zorgden al vlug voor de 2-0 tussenstand in sets.

Vanaf set 3 begon Mendo minder gefocust te spelen en onder impuls van de ingebrachte Maarten Smits, die zijn ploegmaats feilloos aanspeelde, kwam Zoersel terug in de wedstrijd. Mendo vond geen oplossing en de sterk spelende Bruyndonckx en Van Der Maat af te stoppen en onderging de wet van de sterkste in sets 3 en 4.

In de beslissende tiebreak leek het erop dat de bezoekers de buit zouden binnenhalen. Bij 12-14 lieten ze een eerste matchbal liggen en dat was het sein voor de mannen van Mendo om terug te vechten en uiteindelijk na tien matchballen de overwinning te pakken.

Coach Raf Vekemans kon alsnog met een tevreden gevoel terugblikken op de wedstrijd.

“Ondanks het dipje in deze hectische match in sets 3 en 4 zijn onze mannen toch blijven vechten. Bovendien slaagden ze erin om in de bloedstollende tiebreak zes matchballen van Zoersel onschadelijk te maken om het dan zelf in vier keer uit te maken”,

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Joren Appels, Yannick Slaets, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Wouter Gijsemans, Michel Mariën en Toon Swinnen.

Mendo Booischot – Zoersel 3-2
Setstanden: 25-20 (8-5, 16-13), 25-15 (8-3, 16-8), 22-25 (8-7, 14-16), 19-25 (7-8, 15-16), 23-21 (7-8, 12-14, 20-20).

 

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire