Liga B – Mendo Booischot heeft handen vol met Puurs

Zaterdag nam Mendo Booischot het op tegen Puurs, een ploeg die momenteel slechts twee ploegen achter zich laat in het klassement. De voorbije weken hadden de Klein-Brabanders zich echter serieus versterkt en waren ze aan een echte opmars bezig. De bezoekers trokken in ieder geval gemotiveerd naar Booischot met de bedoeling punten te pakken en zo het behoud in de Liga B te verzekeren.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Aanvankelijk kreeg het publiek een evenwichtige wedstrijd te zien met enkel mooie rally’s. Mendo Booischot leek bij 20-16 in de openingsset op weg naar de 1-0, maar het moest zeven punten op rij toestaan en zo zat Puurs weer in de wedstrijd. Mendo herpakte zich nog, maar kwam in de slotfase net te laat.

Ook in deel twee slaagde de thuisploeg er niet in om afstand te nemen. Tot Maarten Van Dyck bij 13-11 aan service een kloofje van zes punten sloeg. Puurs kreeg die kloof niet meer dicht.

In de derde set moest Puurs aanklampen tot 19-19, maar daarna kwam het zelfs even op voorsprong (19-21). Het zette Mendo weer op scherp en met sterke opslagen en knap verdedigend werk counterde de thuisploeg in één keer naar 23-21 en setwinst.

De veer was bij Puurs gebroken en ook de bijsturing van coach Christophe Achten kon niet baten. Via 16-10 haalde Mendo vlot de vierde set en de drie punten aan boord om de zesde plaats te verstevigen.

Speelden voor Mendo: Bob Douwen, Ruben Duwaerts, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck en libero Jorrit Jespers. Kwamen in: Toon Swinnen en Ward Van Dyck.

Mendo Booischot – Puurs   3-1
Setstanden: 23-25, 25-21, 25-23, 25-19.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire