Liga B – Mendo Booischot geeft Zele-Berlare geen kansen

De mannen van Mendo Booischot begonnen vol enthousiasme aan hun wedstrijd tegen Zele-Berlare. Die werd uitzonderlijk op zondagnamiddag afgewerkt.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Zowel  aanvallend als verdedigend kwam de thuisploeg goed uit de verf, maar de bezoekers klampten aan tot 21-19. Wout Van Dyck speelde zijn ploegmaats heel gevarieerd aan en via 8-6 en 16-15 won Mendo Booischot de eerste set uiteindelijk toch met 25-22.

In set 2 keken de mannen van Mendo direct tegen een 1-6 achterstand aan. De bezoekers kwamen onder impuls van een vlot scorende Wouter Lambrechts beter in de match. De supporters kregen enkele mooie rally’s te zien die door beide ploegen krachtig afgewerkt werden.  Mendo kon een kloof van 3-8 nog ombuigen naar een 16-15 voorsprong bij de tweede technische time-out, maar in moneytime gaf het de set alsnog uit handen.

In deel drie was Mendo de best scorende ploeg. Het liep via 5-8 uit naar 16-12. Wouter Gijsemans viel geblesseerd uit toen hij op de voet neerkwam van een tegenspeler, maar Hendrik Wuyts, die dit seizoen nog niet veel speelkansen kreeg, viel goed in zette een meer dan verdienstelijke prestatie neer. Mendo won zo ook de derde beurt nog behoorlijk vlot.

Ook in set 4 kreeg het publiek een heel wisselvallig spelbeeld te zien. De bezoekers namen een blitzstart en leken via 2-8 en 13-16 op weg naar een makkelijke setwinst. Dat was echter buiten de vechtlust van uitblinker Michel Mariën gerekend. Bij 18-18 bracht Mendo de bordjes in evenwicht, om meteen door te stomen naar set- en matchwinst.

Mendo Booischot – Zele-Berlare 3-1
Setstanden: 25-22, 24-26, 25-17, 25-21.