Liga B – Fxit Kalmthout op een zucht van het behoud

IT Moov Fixit Kalmthout behaalde afgelopen weekend een logische zege tegen hekkensluiter Aubel. Al vond trainer Cristina Moga dat toch niet meteen vanzelfsprekend. In ieder geval wipt Fixit Kalmthout naar de elfde plaats in het klassement. Met drie ploegen achter zich lijkt het zich in extremis alsnog te redden in Liga B. Op de laatste speeldag heeft het aan één punt tegen As, tweede in de stand, voldoende om mathematisch zeker te zijn van het behoud. Lukt dat niet, dan is het bang wachten op het resultaat van rechtstreeks concurrent Gembloux tegen het nummer zes Oudenaarde. Gembloux volgt op drie punten, maar als het de volle buit pakt, dan heeft het bij de eindafrekening meer gewonnen wedstrijden. 

LIGA B (v) – IT MOOV FIXIT KALMTHOUT

“De zege tegen Aubel was niet zo logisch hoor”, zegt trainer Cristina Moga. “Het behaalde nog niet veel punten, maar het pikte wel geregeld een setje mee. Met Lisette Hoff, vertrokken naar Duitsland, en nog een speelster in de lappenmand was onze kern overigens beperkt. Het was ondertussen ook al drie weken geleden dat we nog eens een wedstrijd speelden. Dat maakte dat we niet ons beste niveau behaalden, maar we waren wel in alle compartimenten beter. Ik had graag iets meer servicedruk gezien langs onze kant, maar dankzij onze aanvalskracht konden we blijven domineren.”

“Ik kan moeilijk zeggen hoe de kansen verdeeld zijn voor de laatste match. Voor onze tegenstanders hangt er niets meer vanaf. Al ben ik ervan overtuigd dat elke ploeg het spelletje eerlijk speelt. In deze reeks staat het resultaat steeds voorop. Maar ik wil liefst niet te veel rekenen. Ik ga ervan uit dat we een puntje nodig hebben. De voorbije week hebben we goed gewerkt om de partij tegen As voor te bereiden. In eigen huis moeten we erin slagen om dat punt ook af te dwingen.”

Aubel – IT Moov Fixit Kalmthout    0-3
Setstanden: 17-25, 22-25, 13-25.

IT Moov Fixit Kalmthout – Jaraco As
Zat. 25 april 2015 20.30u
Sporthal Achterbroek, Kalmthout

Fixit Kalmthout Liga B v
IT Moov Fixit Kalmthout hoopt zaterdag te juichen als het zeker is van een verlengd verblijf in Liga B. Foto Fixit Kalmthout
Volley meets the Bullets

In de rand van de match organiseert IT Moov Fixit Kalmthout in samenwerking met hoofdsponsor ABC-groep zaterdag ook ‘Volley Meets The Bullets’. Een netwerkevent voor bedrijven uit Kalmthout en omgeving.

“In samenwerking met de huidige hoofdsponsor ABC-groep willen we aandacht besteden aan andere sponsors én bedrijven uit de omgeving”, zegt voorzitter Jan Peeters. “Het is een gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en er een gezellige praatavond van te maken. Ter gelegenheid van dit evenement komen er een aantal topsporters uit andere disciplines op bezoek, zoals het nationale bobsleeteam, de Belgian Bullets, en rolstoelatleet Peter Genyn. Beiden worden ook gesponsord door de ABC-groep. Een unieke kans dus om deze toppers te ontmoeten.”

Later op de avond zal de club ook haar kampioenen huldigen:

  • jongens miniemen
  • 3e gewest vrouwen
  • 2e provinciale vrouwen
  • 1e gewest mannen

Fixit Kalmthout volley meets the bullets

 

 

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire