Liga B – Brengt Mendo Booischot kalender uit?

Mendo Booischot ging afgelopen zaterdag in Puurs op zoek naar de drie punten. Alhoewel Puurs dit jaar nog geen enkele wedstrijd won, sleurde het tijdens zijn laatste competitiewedstrijden toch twee vijfsetters uit de brand. De bezoekers waren dan ook op hun hoede voor deze verraderlijke verplaatsing.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set nam Mendo Booischot een blitzstart. In geen tijd liep het uit naar 4-8 en 8-16. Wout Van Dyck speelde zijn ploegmaats perfect aan en slaagde er zelfs in om Puurs te verschalken met enkele listige tweedehandse ballen. Mendo kwam op geen enkel moment in de problemen en haalde vlot deel één aan boord.

Bij het begin van de tweede beurt slaagde de thuisploeg er heel even in om een voorsprong uit te bouwen (5-2). Michel Mariën liet echter niet begaan en gebruikte een time-out om zijn mannen tot de orde te roepen. Met resultaat, want ze bogen de achterstand direct om in een 6-8 voorsprong. Die gaven ze niet meer uit handen.

Ook in de derde set kreeg het Puurs van Christophe Achten de receptie niet goed onder controle. Een combinatie van persoonlijke fouten, weinig opslagdruk en een gebrek aan scorend vermogen zorgden ervoor dat Mendo Booischot op geen enkel moment in de problemen kwam en de volledige buit kon meenemen.

Kalender

De mannen van Mendo Booischot waren overigens de uitdaging aangegaan met de supporters om hun drie uitwedstrijden op rij – Kapellen, Puurs en Lendelede – met winst af te sluiten. Als dat lukte, dan zouden ze door hun trouwe supporters getrakteerd worden op een vat met hapjes. Lukte dat niet, dan komt er een heuse Pirelli-kalender voor 2016 met de eerste ploeg in een hoofdrol. Met Kapellen en Puurs staken ze alvast de eerste twee zeges op zak. Maar Mendo had afgelopen weekend een dubbele opdracht, want zondagavond moest het nog aan de slag op het veld van Lendelede. En daar liep het fout. Mendo Booischot moest plooien met 3-0 (25-19, 25-21, 26-24) en mag zich nu opmaken voor een fotoreportage.

Puurs – Mendo Booischot 0-3
Setstanden: 15-25, 18-25, 19-25.

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Bob Douwen en libero Benedict Buts. Kwamen in: Toon Swinnen en Ward Van Dyck.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire