[LBH] Résumé : Mendo Booischot – Focus Vosselaar

Ce week-end en Ligue B, Mendo Booischot accueillait Focus Vosselaar. Consultez le résumé officiel de Mendo Booischot (en néérlandais)

Mendo Booischoot s'était imposé 0-3 le week-end passé à Nivelles
Mendo Booischoot s’était imposé 0-3 le week-end passé à Nivelles

 

Résumé de Annemie Daems

MENDO nipt onderuit in tiebreak.

Mendo Booischot (H1 Liga B)  was gisterenavond gastheer voor streekgenoot BVMV FOCUS  Vosselaar. Mendo vinden we terug op de 5deplaats in de rangschikking met in hun kielzog en slechts 3 punten minder de bezoekende ploeg.  Beide ploegen namen het dit seizoen al 2 keer tegen elkaar op. In de competitiewedstrijd gingen de mannen van Mendo nipt maar verdiend winnen in de thuishaven van Vosselaar. Enkele weken later nam Focus Vosselaar revanche en kegelde Mendo onverbiddelijk uit de beker van Antwerpen. Dat ze aan elkaar gewaagd zijn was al geweten.

Booischot had gisteren dus alle ingrediënten in huis om in de sporthal De Lichten op zijn Mendo’s voor volleybalvuurwerk te zorgen.

 

Beide ploegen worden nog steeds geteisterd door blessures : bij Vosselaar bleef Dirk Luyten aan de kant en moest Jan Weyns de rol van libero opnemen. Bij Mendo werd Marijn Claes, die vermoedelijk out is voor de rest van het seizoen, vervangen door Michel Mariën die als libero van dienst een puike prestatie leverde. Ruben Duwaerts (receptie/hoek) die met zijn ploeg (H2, 2de divisie) net voordien een ticket voor de finale van de beker van Vlaanderen bemachtigde werd opgetrommeld om de gehavende thuisploeg te versterken.

 

Mendo zat direct goed in de match en geholpen door te veel persoonlijke fouten van de bezoekers gingen ze de 1ste technische time out in met een  8-4 voorsprong.  Coach Van Drom slaagde er in om zijn mannen wakker te schudden en met Bas Van Deun in de aanval en Tim Lemmens aan de opslag was de achterstand in een mum van tijd weggewerkt.

A la demande de son coach, Booischot a mis la pression au service
A la demande de son coach, Booischot a mis la pression au service

 

Met enkele knappe ralleys bouwde de thuisploeg weer een voorsprong uit (16-13) maar weerom greep coach van Drom op het juiste moment in om zijn ploeg tot de orde te roepen. Ze werkten de achterstand weg om bij 21-21 de bordjes in evenwicht te brengen. Raf Vekemans probeerde het tij te keren door Nathan Peeters, Yannick Wijnen en Bob Douwen in te brengen maar na een spannend seteinde trok Vosselaar het laken naar zich toe en won nipt met 29-31.

 

In de 2de set liet Mendo zich van zijn sterkste kant zien en op enkele schoonheidsfoutjes na kregen de talrijk opgekomen supporters hoogstaand volleybal voorgeschoteld.  Vosselaar slaagt er in om de schade te beperken en nadert tot op 19-16 maar Mendo geeft de touwtjes niet meer uit handen en haalt de set binnen met 25-21.

In set 3 zorgen enkele misverstanden bij de thuisploeg ervoor dat Vosselaar met een ruime 3-8  voorsprong de 1ste TTO ingaat. Mendo herpakt zich echter en gaat in de achtervolging maar slaagt er niet in om bij te benen. Te veel persoonlijke fouten doen hen de das om en de set gaat verdiend naar BVMV FOCUS Vosselaar.

 

Mendo gaat in set 4 direct in de tegenaanval en ondanks enkele opslagmissers leiden ze bij TTO 1 met 8-2. Enkele listige plaatsballen van Stijn Debecker en Wout Van Dyck, indrukwekkende opslagen van Wouter Gijsemans en een sterk spelende Robin Adriaensen brengen de Vosselaarse verdediging uit balans. De thuisploeg brengt de bordjes in evenwicht en  dwingt een tiebreak af.

 

De 5de set ging heel gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven mekaar geen duimbreed toe. Dat resulteerde in een 7-8 voorsprong voor Vosselaar bij het wisselen van speelhelft. Tot op het einde bleef Mendo vechten maar op de beslissende momenten werkten de boomlange Bas Van Deun en vlot scorende Jens Martinus net iets beter af.

Mendo Booischot moest uiteindelijk met het kleinste verschil de overwinning laten aan de bezoekende ploeg, BVMV FOCUS Vosselaar die nu tot op 2 punten nadert.

 

Ondanks het verlies kunnen zowel spelers als supporters met een goed gevoel terugblikken op een fijne wedstrijd. De mannen van Mendo hebben alles op alles gezet om hun supporters te laten genieten van hoogstaand volleybal Volgend weekend speelt Mendo thuis tegen Achel, momenteel met slechts 2 punten achterstand op Mendo, terug te vinden op de 8ste plaats  in de rangschikking.

 

Coach Vekemans heeft een week tijd om zijn ploeg klaar te stomen om revanche te nemen voor de 3-0 de nederlaag uit de heenronde.

 

Speelden : Robin Adriaensen, Yannick Slaets, Joren Appels, Stijn Debecker, Wout Van Dyck, Ruben Duwaerts, Michel Mariën (Libero)

Kwamen in : Bob Douwen, Yannick Wijnen, Nathan Peeters, Wouter Gijsemans.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire