1e Nationale – Houdt Lint stand in top vijf?

Alhoewel het nog slap aan de partij begon, legde Lint afgelopen weekend de bezoekers van hekkensluiter Komen met 3-0 over de knie. Hiermee blijft het comfortabel in de top vijf zitten. Volgende week mag het thuis aan de bak tegen eerste achtervolger Amigos Zoersel om die plaats in de stand te consolideren.

EERSTE NATIONALE (m) – LINT

“We begonnen niet scherp genoeg aan de match tegen Komen”, zegt trainer Roy Van Heurck. “Misschien logisch want de week voordien speelden we onze galawedstrijd tegen een sterk M-Siks Blaasveld in een sfeervolle zaal die tot de nok gevuld was met supporters. De wedstrijd tegen Komen voltrok zich in een heel ander kader en kon daar in de verste verte niet mee wedijveren. Nu was er in vergelijking haast niemand en dat had zeker een invloed op hoe we de partij aanpakten. We maakten aanvankelijk te veel onnodige fouten, al behielden we in de eerste set wel voortdurend een kleine voorsprong. »

« Ik heb er na de openingsfase op gehamerd dat iedereen zijn opdrachten zou uitvoeren en dat hebben de jongens goed opgepikt. In deel twee en drie moest Komen dingen gaan doen, waartoe het niet in staat was, zodat het veel meer fouten ging maken. Het gaf er dan ook al snel de brui aan, met zware setstanden als resultaat. Ik kan niet eens zeggen dat mijn ploeg goed gespeeld heeft. Het was voldoende dat iedereen zijn job deed, niets meer, om vlot afstand te nemen. Volgende week tegen Amigos Zoersel zal het zo gemakkelijk niet gaan.”

Amigos Zoersel volgt in de stand op drie punten. Als Lint die thuiswedstrijd wint, dan lijkt de top vijf in het klassement zich verder af te zonderen.

“We begonnen het seizoen met een 0-3-zege op het veld van Amigos Zoersel, maar die is niet representatief. Beide ploegen zijn sindsdien enorm gegroeid en ik verwacht dat de bezoekers geconcentreerd en belust op revanche naar Lint zal afzakken. Ook wij zullen gans de match attent moeten zijn als we de drie punten willen grijpen. Maar met de juiste focus en in een thuiswedstrijd moeten we daartoe in staat zijn.”

Lint – Komen            3-0
Setstanden: 25-22, 25-12, 25-8.

Lint – Amigos Zoersel
Zondag 7 februari 15.00u

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Haasrode Leuven Nationale 3 (m)

Nationale – David Verwimp (Haasrode Leuven) : « Il suffit de se concentrer sur nous-même»

"Au début de la saison, nous pouvions nous donner une côte satisfaisante, mais mais maintenant plus", explique l'entraîneur David Verwimp.

Laisser un commentaire