Mortsel zet competitie sterk in

In een vooruitgeschoven competitiewedstrijd haalde Mortsel het afgelopen zaterdag met 3-0 van Olva Brugge. Mortsel, dat het vorig jaar niet gemakkelijk had in de reeks en pas tiende eindigde, zet het nieuwe seizoen dus goed in.

EERSTE DIVISIE B (m) – VC MORTSEL

“Nochtans speelden we enkele dagen voordien een belabberde oefenwedstrijd tegen Beveren Melsele uit eerste provinciale, de nieuwe ploeg van ex-coach Dominique Pincé”, zegt trainer Frank Willems. “Maar tegen Brugge was het wel goed, zeker in collectief opzicht. Door de afwezigheid van enkele spelers speelden we met Kurt Struyf en Jean Uwineza op de hoeken en die deden het goed. De ploeg toonde heel veel inzet en dat vertaalde zich in mooie cijfers.”

Sterke start

“Sterk starten aan de competitie is belangrijk. Daarom hoop ik dat we deze prestatie de volgende weken een verlengstuk kunnen geven. Vorig seizoen konden we maar nipt uit de gevarenzone blijven. Door de veelvuldige afwezigheden en blessures was dat nog niet zo slecht. De ploegen leunden trouwens dicht tegen elkaar aan. Twee winstmatchen meer had ons ook twee plaatsen winst opgeleverd in het klassement. Maar goed, de matchen die we moesten winnen, die hebben we ook gewonnen. Al had ik thuis toch iets meer verwacht.”

Onbekende reeks

In tegenstelling tot de voorbije jaren kwam Mortsel nu in de B-reeks van eerste divisie terecht. Niet langer Antwerps en Limburgs getint, maar eerder Oost- en West-Vlaams.

“Dat heeft zijn voor- en zijn nadelen. Enerzijds is Mortsel nu de grote onbekende. Anderzijds ken ik de andere ploegen natuurlijk ook niet. Persoonlijk vind ik die stap in het onbekende wel plezant. Maar dat maakt het wel moeilijk om een inschatting te maken van onze sterkte ten opzichte van de concurrentie. Wij moeten het in ieder geval van onze collectieve sterkte hebben. We hebben niemand die in zijn eentje het verschil kan maken. Iedereen heeft zijn taak en moet voor elke bal voluit gaan.”

“We proberen er vooral een leuk seizoen van te maken. Het is ten slotte een hobby. De kern is weliswaar beperkt, maar deze week komen er een aantal jongens, zoals Thomas De Jonghe, Lessner Struyf en Adrian Sosa, van de jeugd meetrainen. Laten we ook proberen om die jonge gasten te integreren.”

Mortsel – Olva Brugge 3-0
Setstanden: 25-16, 25-20, 25-20.

Kurt Struyf, hier nog in de rol van libero, terwijl Jean Uwineza toekijkt.
Kurt Struyf, hier nog in de rol van libero, terwijl Jean Uwineza toekijkt.

 

Check Also

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

2e divisie – Volmar Ekeren pakt gouden punten tegen gehavend Mortsel

Volmar Ekeren deed afgelopen wekend een goede zaak door Mortsel met 3-1 terug te wijzen. …

Laisser un commentaire