Ligue A – Guibertin frôle l’exploit !

Ce week-end les Guibertins accueillaient le leader invaincu, Asse-Lennik ! Et ils ont bien failli créer l’exploit.

Après avoir mené 2 sets à rien, les brabançons ont finalement céder face à une équipe qui n’avait jusqu’à présent perdu qu’un seul point face à Gent !
Résultat :  25-18, 27-25, 15-25, 21-25, 12-15

Asse-Lennik, attaque
Asse-Lennik

Asse-Lennik behaalde zondagavond een nipte 2-3 zege bij Guibertin. De Pajotten verloren zo hun tweede puntje, maar blijven wel ongeslagen het klassement aanvoeren.

“Guibertin speelde inderdaad een beresterke partij”, reageert Seppe Baetens. “Hun nieuwe spelverdeler is sterk en onder zijn impuls kwam Guibertin op een 2-0 voorsprong.” Meteen was het alle hens aan dek voor de bekerwinnaar. De derde set werd nog vrij makkelijk gewonnen maar in de vierde kon enkel een wissel Pekmanis voor Overbeeke soelaas brengen.

In de beslissende tiebreak werd dan nog ei zo na een 5-10 voorsprong uit handen gegeven. “Wij slaagden er aanvankelijk maar erg moeilijk in om behoorlijke tegenaanvallen op gang te brengen. Uiteindelijk lukte dat toch maar dan nog bleef Guibertin ons dicht op de huid zitten”, zegt Seppe Baetens. “Wij verliezen inderdaad een punt, maar misschien moet je het ook anders bekijken. Wij knokken na een 2-0 achterstand nog terug en wonnen zo onze dertiende competitiematch op rij. Wij moeten dus ook wel het positieve onthouden. Ach, dit zijn gewoon geen gemakkelijke wedstrijden”, aldus nog Seppe Baetens, die met 21 punten een sterke wedstrijd speelde. “Iedereen verwacht dat wij vlot met 3-0 winnen, maar uitgerekend tegen ons plooit elke tegenstander zich dubbel. Tegen Gent overkwam ons hetzelfde. Het mag misschien niet gebeuren, maar een drama is het nu ook weer niet.”

Johan Devoghel liet gisterenmorgen zijn spelers uitslapen en verwachtte hen enkel in de namiddag voor een fitness-sessie.Morgenavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Waremme.

“Weer een wedstrijd die wij niet mogen verliezen”, aldus Baetens. “Toegegeven, tegen de zogenaamd mindere ploegen is het als speler niet altijd makkelijk om je voor honderd procent op te laden. Maar het moet nu eenmaal.”

– See more at: http://www.volleyasselennik.be/nieuws402.html#sthash.E0MldXxe.dpuf

Source : Asse-Lennik

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire