Liga B – Avoc Achel A staat voor een druk maar uitdagend Allerheiligenweekend

Avoc stond tot begin deze week voor een weekend met overvolle agenda met drie te spelen wedstrijden. Doordat Duvel Puurs in laatste instantie aan de competitie Liga B werd toegevoegd stond hun eerste onderlinge confrontatie in het komende bekerweekend (op zondag 1/11). Zaterdag 31/10 staat er een wedstrijd in de Beker van België op de agenda tegen Shanks Guibertin. Competitie Liga B en Beker van België krijgen voorrang op de wedstrijden voor de Beker van Limburg. Daarom werd het Limburgs bekerduel door de KLVV op het laatste moment in en tegen Elvoc Elen verplaatst naar 29 november 2015.

LIGA B (m) – AVOC ACHEL A

Met de komst van het Waalse Shanks Guibertin, onder leiding van Andrej Urnaut, krijgt Achel A een ploeg uit de Ethias Volley League op bezoek. Dit is de beloning voor de verdiende 2-3 overwinning die enkele weken geleden geboekt werd tegen reeksgenoot BVMV Vosselaar na een thriller van formaat. De ploeg uit Mont-Saint Guibert komt na haar midweeks bezoek aan Roeselare op weekendtrip naar Limburg afgezakt. Het zal voor de mannen van coach Jan Meertens een voordeel zijn dat de bezoekers pas deze week aan hun kampioenschap kunnen starten. Terwijl de Achelse kern toch al een reeks wedstrijden met inzet achter de rug heeft.

Het puntenvoordeel is ook altijd meegenomen. Maar de kern is tijdens de afgelopen transferperiode door teammanager Etienne Willekens ook fors versterkt. Buiten Allan van de Loo, die bij Shanks Guibertin werd weggehaald, kwamen ook Schouren, Brouns, Samardzic. En als klap op de vuurpijl kwam Tim Verschueren als setter van bekerwinnaar Asse- Lennik. Duidelijk dat deze wedstrijd tegen de nummer 9 van vorig jaar in Liga A al een ernstige waardemeter zal zijn. Het is natuurlijk te vlug om al een ronde verder te kijken, maar een wedstrijd tegen (misschien) Asse-Lennik kan een extra motivatie zijn.

Met  Allerheiligen staat voor Avoc A de competitiewedstrijd tegen Argex Duvel Puurs op de agenda. Nadat het de Antwerpse ploeg niet lukte om het via het BAS in Liga A aan te treden, nam ze ook een valse start in Liga B. Via crowdfunding hebben zij de laatste weken nog enkele spelers aangeworven, wat wellicht in het voordeel van Avoc kan zijn. Het is daarom ook een ideaal moment om de ex-Liga A ploeg te treffen en gebruik te maken van het gebrek aan automatismen aan de andere kant van het net. Om de nodige stappen vooruit te zetten zijn het net deze wedstrijden die moeten leiden naar een plaats in de top van het klassement. Met deze Achelse spelerskern is het alvast de betrachting om beter te doen dan de vierde plaats van vorig seizoen.

Beker van België
Avoc Achel A –  Shank Guibertin A
Zaterdag 31 oktober 2015 om 20u15

Competitie Liga B
Avoc Achel A –  Duvel Puurs
Zondag 1 november 2015 om 18u00

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire