mercredi , 17 juillet 2024
nlfr

Jelte Maan blessé au dos. Maaseik devra t’il le remplacer ?

Le hollandais Jelte Maan, un des hommes forts de la formation limbourgeoise souffre d’une lourde blessure au dos. Quelles sont les solutions pour Maaseik ? Devront-il transférer un « joker médical » ?

Jelte Maan souffre d'une lourde blessure au dos
Jelte Maan souffre d’une lourde blessure au dos

Très mauvaise nouvelle pour Maaseik qui voit un des piliers de son équipe blessé pour une durée indéterminée. Le staff médical avait pourtant réussi à le remettre sur pied pour la rencontre de Champions League face à l’Olympiacos le Pirée. Pourtant cela a peut être été le match de trop pour l’international hollandais qui a du aller rendre visite à un neurochirurgien à Genk qui lui a fait une injection de cortisone.

Même si cette blessure arrive à un très mauvais moment, Jelte Maan relativise : « Il n’y a jamais de bon moment pour se blesser ».

Avec la perte de Maan, ce n’est pas seulement un ailier important que l’équipe perd … mais aussi un des animateurs de cette équipe. En effet, après 5 saisons passées au club, il a prouvé qu’il était un animateur et un catalyseur de cette équipe.

Surmonter la perte de Jelte Maan ne sera pas facile, et si sa blessure devait perdurer alors il faudra peut être envisager de transférer un « joker médical » pour palier le manque à son poste.

Une nouvelle difficile pour une équipe qui se cherche encore et qui vient de licencier son entraineur (NDLR : la blessure de Maan a été annoncée vendredi passée, soit AVANT le licenciement de Vincenzo Di Pinto).

[blockquote author= »Het Nieuwsblad »]

MAASEIK – De kans bestaat dat Maaseik het de komende maanden moet doen zonder Jelte Maan. De Nederlander sukkelt met een hardnekkige rugblessure en die houdt hem momenteel aan de zijlijn.

 

Blessurenieuws is nooit goed en zeker niet als het over één van de sterkhouders van de ploeg gaat. Jelte Maan had voor de Europese wedstrijd in Piraeus al last van een rugblessure maar de medische staf van Maaseik kon hem toch speelklaar maken voor de belangrijke wedstrijd in de Champions League.

‘Was dat de match te veel? Misschien wel’, vertelt Maan, die woensdag op bezoek ging bij een neurochirurg in het Genkse en er na onderzoek meteen een inspuiting met cortisone kreeg.

‘Ik had eigenlijk geen andere keuze. Intussen is die cortisone een dag in mijn lichaam maar veel verbetering voel ik nog niet. Integendeel want de dokter gaf zelfs aan dat het de eerste dag zelfs minder goed zou gaan.’

Ook de komende dagen is het voor Maan afwachten hoe hij op de ingreep zal reageren.

‘De kans bestaat dat er een tweede en zelfs een derde inspuiting volgt. Het is op dit moment echt koffiedik kijken maar ik maak mij weinig illusies. De kans dat ik snel weer tussen de lijnen sta, is erg klein. Weet je, als het dan toch sneller kan, dan valt het alleen maar mee.’

Ondanks de tegenslag voor de Nederlander en de ploeg kan Maan de situatie nog relativeren.

‘Dit komt op een erg slecht moment maar voor blessures zijn er geen goede momenten. De komende weken staat de belangrijke Europese match tegen Piraeus op het programma. Wij moeten winnen maar het zal zonder mij moeten gebeuren.’

Animator

Bij Maaseik weten ze intussen wat ze aan de hoekaanvaller hebben. Maan is niet alleen een vaste waarde voor de Maaslanders, na vijf seizoenen heeft hij bewezen de animator en katalysator van de Maaseikse troepen te zijn.

‘Dat klopt en het klopt ook dat Maaseik mij als ploeg heel erg na aan het hart ligt. Maar ik kreeg toch de boodschap nu even aan mezelf te denken. Ja, ook van de clubleiding en de sportieve staf. Wie mij kent, weet dat dat niet makkelijk zal zijn. Het worden moeilijke weken. Niet kunnen spelen en toch willen, er zijn leukere vooruitzichten.’

Toch hoopt Jelte Maan niet al te lang te moeten stilzitten. ‘Vanaf zaterdag moet ik verandering voelen. Lukt het dan al vrij goed, dan mag ik starten met hersteloefeningen. Zo zie je maar, helemaal uitzichtloos is de situatie ook niet’, lacht Maan.

[/blockquote]

 

Source : Het Nieuwsblad

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire