« Ik kan leven met zeven op twaalf »

In eerste divisie schoven tegenstanders gretig GEA Happel Amigos naar voor als één van de titelkandidaten. Met zeven op twaalf kan het die rol echter niet helemaal waarmaken. Al blijft na vier speeldagen nog alles open liggen en lijken heel wat ploegen aan elkaar gewaagd te zijn. Koploper Hasselt telt overigens ook nog maar acht punten na vier wedstrijden.

EERSTE DIVISIE A (m) – GEA HAPPEL AMIGOS II

Op het veld van Lizards Lubbeek-Leuven liet GEA Happel Amigos zich afgelopen zondag weer van zijn beste kant zien. Trainer Peter Bierinckx had zich dan ook grondig voorbereid.

« Ik had Lizards twee keer op video gezien, dus ik kende het door en door. Bovendien begon het in de opstelling waar ik op gokte. Los daarvan speelden we een prachtige wedstrijd en toonden we ons drie sets lang heer en meester. Gert-Jan Weyns speelde sterk als opposite, maar het zou verkeerd zijn om hem alleen te vernoemen. Vanuit een stabiele receptie en een goeie servicedruk konden ook onze middenman zich bijvoorbeeld in de kijker spelen. Deze zege was dus de verdienste van gans de ploeg. Ook die van de jonge gasten die ik tijdens de match heb ingebracht. »

Scouting Maaseik tegen het hoofd

Een verademing nadat GEA Happel Amigos de week voordien thuis verloor met 2-3 van Maaseik.

« Ik heb vorige week de scouting van de match tegen Maaseik naar hun hoofd geslingerd. Daar zijn sommige spelers van geschrokken. Het spelniveau moest gewoon omhoog en dat hebben de jongens blijkbaar begrepen. »

« Onze start is misschien iets minder, maar er zitten verdorie sterke ploegen in de reeks. Ik kan leven met zeven op twaalf. Concentratie en de vorm van de dag zijn erg bepalend. Als je even een moment niet goed bent, dan betaal je dat cash. De spelers moeten dus voortdurend gefocust blijven. »

Lizards Lubbeek-Leuven – GEA Happel Amigos 0-3
Setstanden: 22-25, 22-25, 23-25.

Gert-Jan Weyns GEA Happel Amigos
Een beeld van Gert-Jan Weyns (rechts), die net heeft uitgehaald tegen Kasterlee. Foto Amigos

Check Also

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire