GEA Happel Amigos verliest Lena Jacobs in Lint

Trainer Tom Spittaels van GEA Happel Amigos staat na de eerste competitiewedstrijd in Lint weer helemaal met de voeten op de grond. Zijn meisjes verloren immers met 3-0. Een week eerder had hij in de match voor de Vlaamse Beker tegen Oudegem (eerste divisie en 3-2 verlies) nochtans positieve signalen opgevangen.

2e DIVISIE A (v) – GEA HAPPEL AMIGOS ZOERSEL

“In Oudegem misten we twee van onze meest ervaren speelsters en verschenen we met een erg jonge ploeg aan de start”, zegt trainer Tom Spittaels. “Maar uiteindelijk liep het uitstekend. We kwamen 0-2 voor en we kregen in de derde set de kans om er 0-3 van te maken. Dat lukte net niet, waarna een ervaren Oudegem de partij overnam. In de beslissende vijfde set kregen we bij 11-12 opnieuw een kans om het verschil op het bord te zetten, maar weer maakten we het niet af en brak de veer.”

Niets te verwijten

“Toch was ik na afloop tevreden. We speelden collectief een sterke partij en qua inzet kon ik de ploeg niets verwijten. In Lint liep het iets minder, al vond ik dat de thuisploeg dankzij een sterk midden een erg degelijke partij speelde. Aanvankelijk was het voor beide ploegen even zoeken, maar de eerste twee sets verliepen toch spannend.”

Trainer Tom Spittaels: “In de openingsset bogen we 24-19 om naar 24-25,
maar dan viel Lena Jacobs geblesseerd uit.”

“In de openingsset bogen we 24-19 om naar 24-25, maar dan viel Lena Jacobs geblesseerd uit na een duel aan het net. Wellicht gescheurde gewrichtsbanden en dat was even een drama. In de tweede set speelden we haasje-over met Lint. Opnieuw was het de thuisploeg die nipt het verschil maakte. We probeerden ons nog te herstellen in deel drie, maar eigenlijk was de veer toen gebroken.”

Eerste kennismaking met divisie

“We hebben een uitgebreide kern, waarin we vijf jonkies proberen in te passen: Valerie Van Dessel, Lynn Van Heyste, Noor Augustijnen, Kim Driesen en Jo Peeters van Kasterlee. Voor hen is het een eerste kennismaking met volleybal in divisie. Deze ploeg kadert in eerste instantie dan ook in een opleidingsproject. Al proberen we daarnaast natuurlijk ook als ploeg iets te betekenen. Hopelijk kunnen we elke week onze voeten stevig in het zand zetten om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en zoveel mogelijk matchen te winnen.”

Tesla Lint – GEA Happel Amigos      3-0
Setstanden: 29-27, 25-23, 25-19.

GEA Happel Amigos 2e divisie A vrouwen
Het jonge GEA Happel Amigos Zoersel krijgt er nog een aantal jongeren bij uit de jeugd.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

2e divisie – Volmar Ekeren pakt gouden punten tegen gehavend Mortsel

Volmar Ekeren deed afgelopen wekend een goede zaak door Mortsel met 3-1 terug te wijzen. …

Laisser un commentaire