[Fixit Kalmthout] “We moeten kritisch blijven”

Fixit Kalmthout had zaterdag vijf sets nodig om de bezoekers uit Beerse van zich af te schudden. Met vijf op negen kan het niet meteen terugblikken op een geslaagde competitiestart. Al is er voor trainer Tom Switsers nog geen man overboord.

EERSTE DIVISIE A (m) – FIXIT KALMTHOUT

« Tot 12-8 in de tweede set hadden we alles nog onder controle », zegt hij. « Een kleine inzinking bracht Beerse op gelijke hoogte. Vervolgens ging het gelijk op tot de kaap van twintig en dan maakten we vier rechtstreekse fouten. We controleerden opnieuw de derde beurt, maar in deel vier noteerde ik tien servicemissers. Tja, dan kan je niet winnen natuurlijk. Gelukkig pakten we in de beslissende vijfde set een tweetal punten voorsprong. We draaiden op 8-6 en die voorsprong gaven we niet meer af. »

Geen verzachtende omstandigheden

« Niet dat Beerse slecht was, maar we gaven we een punt weg. Het was een beetje hetzelfde scenario als vorige week in Beverlo. Toen konden we ons nog verschuilen achter een ongekend merk van ballen. In eigen zaal zijn er echter geen verzachtende omstandigheden. Als je bovenaan wilt meedoen, dan is vijf op negen gewoon te weinig. Maar goed, als we onze inhaalmatch winnen, dan staan we weer mee eerst. »

« Eerste divisie is een heel eigenaardige reeks met verschillende ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. We mogen echter niet tevreden zijn met onze start. We moeten kritisch blijven en de lat hoger durven leggen. Met Haasrode-Leuven treffen we volgende week een moeilijk te bespelen en ervaren ploeg. Bovendien wordt het voor ons wellicht weer puzzelen. Benneth Van den Boogaert geblesseerd, Kris Van Walle die sukkelt met de elleboog, … Ach, het zij zo. Aan ons om daar oplossingen voor te vinden. »

Fixit Kalmthout – BVMV Beerse 3-2
Setstanden: 25-20, 22-25, 25-18, 23-25, 15-11.

Fixit Kalmthout
Fixit Kalmthout juicht, maar dient met vijf op negen kritisch te blijven. Foto PDW

Check Also

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire