zondag , 23 januari 2022
nlfr

Nationaal – Alex Caremans (Hellvoc) kijkt ex-club in de ogen op tweede speeldag

Alex Caremans kijkt langs de zijlijn toe hoe zijn Hellvoc het ervan af brengt. / FOTO VolleyPics Community - Ann Peeters

De meisjes van Hellvoc pakten op de eerste speeldag en na een evenwichtige wedstrijd een punt op het veld van Mavoc Mechelen. Trainer Alex Caremans houdt er een dubbel gevoel aan over. Al kijkt hij ondertussen al uit naar de partij van zaterdag. Tijdens de eerste thuiswedstrijd ontvangt Hellvoc Mortsel dat jarenlang zijn thuisbasis was.

NATIONALE 3 B (v) – HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE

“We deden het tegen Mavoc Mechelen alvast beter dan vorig seizoen, toen we met 3-0 verloren en een slechte wedstrijd speelden”, zegt hij. Het zou uiteindelijk de enige wedstrijd zijn die Hellvoc speelde in de competitie die door Corona verpest werd.

“Het was nu nog niet super, maar ik zag wel enorm veel vechtlust en dat stemt me enigszins tevreden. Het is alleen jammer dat onnodige foutjes ons bij momenten belangrijke punten kosten en dat is frustrerend als coach. Mavoc is echter ook geen makkelijke ploeg om te bespelen in eigen huis. Het verdedigt bijvoorbeeld heel sterk en in dat opzicht hink ik een beetje op twee gedachten. Blij met een punt, maar sommige fouten mogen we echt niet maken. Daar zullen we nog op moeten werken.”

Hellvoc kon de ploeg na een jaar onderbreking wel samenhouden.

“Gelukkig is er niemand afgehaakt, al blijft het nog altijd een beetje zoeken. Vorig seizoen moesten we met Caro Borrie een nieuwe spelverdeelster inpassen, maar dat is er door de gekende omstandigheden eigenlijk niet helemaal van gekomen.”

Blij om de meisjes terug te zien

Zaterdag is Mortsel te gast in Hellvoc. Voor Alex Caremans een graag geziene gast, want hij was liefst twaalf jaar actief in de Drabstraat in Mortsel.

“Een speciale match, maar ik ben blij om de meisjes terug te zien, want ik heb ze allemaal onder mijn hoede gehad. Beschouw het als een derby, net zoals we de matchen tegen bijvoorbeeld Mechelen en Smash Lier ook als een derby kunnen bestempelen. Het zijn wedstrijden die je absoluut wil winnen. Mortsel zal ongetwijfeld nog eens extra gemotiveerd zijn om hun ex-trainer een voetje te lichten. Dus het zou wel eens een leuke partij kunnen worden.”

Alex geeft uiteindelijk nog mee dat het moeilijk is om de sterkte van de tegenstanders correct in te schatten. We hebben het de voorbije weken van wel meer trainers gehoord. Volgens hem moet top vijf met dit Hellvoc evenwel haalbaar zijn.

Mavoc Mechelen – Hellvoc 3-2
Setstanden
: 25-21, 21-25, 25-21, 23-25, 15-8.

Hellvoc – Mortsel
Zat. 25/09/2021 – 20.30u

Check Also

Hebo Borsbeke Herzele Nationale 2 (v)

Nationaal – Mayté Cooman (Borsbeke-H.): “Hebben nog iets recht te zetten”

Komende zondag is Hebo Borsbeke Herzele te gast bij Limal-Ottignies. Zijn de Waalse ploegen meestal van minder allooi, dan is Limal-Ottignies zowat de uitzondering.

Bidavo Bissegem Nationale 2 (v)

Nationaal – Kristof Vroman (Bissegem): “Belangrijk, maar niet alles bepalend”

Bidavo Bissegem voert het klassement aan in Nationale 2 A. Met zaterdag een uitwedstrijd bij Lint, vervolgens een thuiswedstrijd tegen M-Siks Blaasveld en een verplaatsing naar het Waalse Limal kijkt Bidavo achtereenvolgens drie ploegen uit de top vijf in het wit van de ogen.