zondag , 23 januari 2022
nlfr

2e divisie B – Hellvoc blijft moeizaam overeind in Londerzeel

Leider Hellvoc moest alles uit de kast en van de bank halen om overeind te blijven in Londerzeel. Dankzij de drie punten blijft Hellvoc (met één wedstrijd minder op de teller) samen met Leefdaal-Bertem A en Sveka Schoten aan de leiding met 32 punten.

TWEEDE DIVISIE B (m) – HELLVOC

“In de openingsset kregen we aanvankelijk geen vat op de thuisploeg en waren we lang op achtervolgen aangewezen”, zegt trainer Peter Bierinckx. “Met enkele wissels probeerde ik het tij te keren en dat draaide goed uit, want in de slotfase gingen we nipt op en over Londerzeel. In de tweede set lukte dat niet meer en zo maakte de thuisploeg weer gelijk.”

“Maar in deel drie waren wij weer aan zet. We liepen in het begin gemakkelijk uit, maar gaandeweg sloop Londerzeel dichterbij. Gelukkig bleven we overeind en dat heeft ons vleugels gegeven in de vierde spelbeurt. Daarin gingen we furieus van start. In de slotfase zagen we de thuisploeg weer naderen, maar uiteindelijk maakten we het toch af met iets ruimer verschil.”

“Een beetje jammer dat we Londerzeel in deel 3 en 4 nog dichterbij laten komen, maar ik ben blij dat we de drie punten pakken. We hebben er hard voor moeten werken en vergeet niet dat Londerzeel in een sterke periode zat. Mijn ploeg heeft alvast goed gereageerd.”

Londerzeel – Hellvoc           1-3
Setstanden: 24-26, 25-18, 28-30, 19-25.

Check Also

Hebo Borsbeke Herzele Nationale 2 (v)

Nationaal – Mayté Cooman (Borsbeke-H.): “Hebben nog iets recht te zetten”

Komende zondag is Hebo Borsbeke Herzele te gast bij Limal-Ottignies. Zijn de Waalse ploegen meestal van minder allooi, dan is Limal-Ottignies zowat de uitzondering.

Bidavo Bissegem Nationale 2 (v)

Nationaal – Kristof Vroman (Bissegem): “Belangrijk, maar niet alles bepalend”

Bidavo Bissegem voert het klassement aan in Nationale 2 A. Met zaterdag een uitwedstrijd bij Lint, vervolgens een thuiswedstrijd tegen M-Siks Blaasveld en een verplaatsing naar het Waalse Limal kijkt Bidavo achtereenvolgens drie ploegen uit de top vijf in het wit van de ogen.