zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Caruur Gent B wil leider Zele Berlare graag pijn doen

FOTO Caruur Gent.

Vorige zaterdag behaalde Caruur Gent B zijn eerste overwinning van het prille seizoen. “Maar we panikeren niet, want onze competitiestart was niet van de poes. We troffen met Hemelveerdegem en Oudenaarde B twee tenoren in de reeks”, zegt trainer-coach Filip Krul.

PROMO 1 (m) – CARUUR GENT

“Deze week de lijn doortrekken is wellicht een natte droom, want er staat een confrontatie met Zele Berlare op de rol en dat is zowat de titelkandidaat bij uitstek. Het is een ploeg die de voorbije maanden ging shoppen in de hogere reeksen en in de eerste competitieweken nog maar één setje heeft verloren. We willen Zele Berlare straks pijn doen, maar dat zal niet evident zijn.”

“Of wij dan geen steile ambities hebben? We willen in de bovenste helft van de rangschikking eindigen, maar daar zijn we nog lang niet. We kenden een erg moeilijke start. De jonge gasten in de ploeg waren weliswaar dubbel gemotiveerd om er in te vliegen, maar tegen Hemelveerdegem kregen de jonge en onervaren gasten een eerste tikje. Vorige week, tegen Vamos B, speelden we wellicht onze beste match, maar dat moeten ze nu kunnen herhalen.”

Realistisch blijven

Nadat het jarenlang hoge toppen scheerde, is de doelstelling van Gent B deze keer realistischer.

“We moeten realistisch zijn. Wouter Lambrechts en ook Milan Tielemans spelen weliswaar tegen hun ex-ploeg. Zij zijn de meest ervaren spelers in ons team. Maar Lambrechts sukkelt echter met de schouder, zodat hij niet voluit kan gaan. Blessures en ziekte zouden ons de komende weken wel eens parten kunnen spelen. Net zoals het slechts moeizaam aanpassen was aan een nieuwe spelwijze wanneer bleek dat libero Pieter Callebert naar Oudenaarde trok. Hoe we die leemte moeten opvullen? Met jeugd.”

“Het is moeilijker om te promoveren, dan om je in een hogere reeks te handhaven.”

“Momenteel spelen we met een echte studentenbende, aangevuld met enkele meer ervaren jongens. Het is de bedoeling dat deze B-ploeg spelers op kan leiden voor de A-ploeg. Daarom is het zo belangrijp om de kloof tussen beide ploegen zo klein mogelijk te maken. We moeten er dus alles aan doen om zo snel mogelijk uit Promo 1 weg te geraken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is immers moeilijker om te promoveren, dan om je in een hogere reeks te handhaven.”

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.