maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Nationaal – Yentl Van der Aa (Hellvoc): “Top vijf als alles in de plooi valt”

Spelverdeler Yentl Van der Aa en Hellvoc hebben hun start niet gemist. / FOTO Ivan Plettinckx Photography

Hellvoc heeft de start van het seizoen niet gemist. Voor de Beker van België ging het winnen bij Noorderkempen. Afgelopen zaterdag stuurde het Marke-Webis, in de eerste competitiewedstrijd, kansloos terug naar West-Vlaanderen. Het zijn zo maar even twee gevestigde waarden die de nieuwkomer over de knie legt. Het moet de ploeg van spelverdeler Yentl Van der Aa vertrouwen geven voor het verdere verloop van het seizoen.

NATIONALE 1 (m) – HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE

Hellvoc stond twee jaar geleden aan kop van de play-offs in eerste nationale, toen de competitie in de laatste rechte lijn werd afgebroken door corona. Het had een puntje voor op de grootste concurrent Antwerpen. Tot een ultieme titel kwam het niet, maar Hellvoc kreeg wel een verdiende plaats in Liga B, nu Nationale 1.

“Tegen Marke zaten we van bij het begin goed in de wedstrijd”, zegt spelverdeler Yentl Van der Aa, die voor de match tegen Noorderkempen net weer hersteld was van een voetblessure. “Met een hoge servicedruk brachten we de West-Vlamingen receptioneel voortdurend in de problemen. Bovendien maakten we weinig fouten, vergeleken met de match de week voordien bij Noorderkempen. Marke was niet top, wellicht door die manke receptie, maar het blijft aanvallend een sterke ploeg die ik toch in de top vijf verwacht. Ik heb altijd geloofd dat we konden winnen, maar dat het op deze manier gebeurde, is toch wel verrassend.”

Thuis tegen Maaseik

“Als alles in de juiste plooi valt moeten wij ook de top vijf kunnen halen. Vooral in onze thuiswedstrijden, waar we gesteund worden door ons fantastisch publiek, moeten we de drie punten sprokkelen. In uitwedstrijden hebben we het altijd wat moeilijker, al heb ik er geen verklaring voor waarom. Mogelijk missen we dan toch enigszins onze supporters.”

“In de Beker van België willen we graag voorbij Haacht geraken. Dan mogen we ons opmaken voor een thuismatch tegen Maaseik. Dat zou een mooie affiche zijn.”

Haacht weet meer

Feniks Haacht is overigens ook de volgende tegenstander in de competitie.

“Ik heb nog nooit tegen Haacht gespeeld”, gaat Yentl verder, die nochtans al behoorlijk wat ervaring heeft. “Ik ken wel enkele spelers die er actief zijn en natuurlijk assistent Peter Bierinckx waar we in Hellvoc twee jaar mee samenwerkten. Bij Haacht weten ze dus ongetwijfeld meer over ons.”

“We wonnen voor de Beker van België met 2-3 in Noorderkempen. Haacht verloor op de eerste speeldag met 3-0 van datzelfde Noorderkempen. Maar dat zegt nog niets. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. De meeste ploegen in de reeks zijn aan elkaar gewaagd. Alleen Antwerpen en Guibertin steken er misschien bovenuit, maar verder kan iedereen van elkaar winnen. En dat is ook het leuke aan deze reeks.”

Hellvoc – Marke-Webis 3-0
Setstanden
: 25-20, 25-19, 25-14.

Feniks Haacht – Hellvoc
Zat. 25/09/2021 20:00u.

Check Also

HVC Helchteren Nationale 3C (v)

Nationaal – HVC Helchteren wil concurreren met Beverlo, Stevoort en Lanaken

Voorzitter Marc Daniëls over de blessurelast en de ambitie van HVC Helchteren in Nationale 3C (v).

Brabo Antwerpen - Volley Heist Nationale 3 (v)

Nationaal – Wim Eennaes (Antwerpen): “Nu zag je het potentieel van deze groep”

Na de wanprestatie tegen Smash Lier herstelde Brabo Antwerpen zich tegen Volley Heist. Trainer Wim Eennaes kon alleen maar tevreden zijn.