maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Nationaal – Michel Van Zeveren (Oudenaarde): “Kansen laten liggen”

Tijdens de voorbereiding liet Volley D'Hondt Oudenaarde al mooie dingen zien. / FOTO Volley D'Hondt Oudenaarde.

In de voorbije coronamaanden werd er niet stilgezeten bij de vrouwen van D’Hondt Volley Oudenaarde. Vijf speelsters gingen immers andere oorden opzoeken, maar toch is en blijft de kersverse trainer, Michel Van Zeveren, strijdvaardig. “We kunnen een mooie competitie afwerken”, zegt hij.

NATIONAAL 3 A (v) – D’HONDT OUDENAARDE

“Eerst en vooral moet ik toegeven dat de ploeg nogal wat veranderingen onderging. Zo verlieten ons vijf speelsters en dat is toch niet niks. Gelukkig konden we ook drie nieuwkomers aansluiten. Met Kato Tielemans van VDK Gent B, Emilie Ranson van Waregem en Merel Vander Stiggel van Meerbeke kan ik nu beschikken over een volwaardige kern. Tien speelsters zijn immers meteen inzetbaar. Ik klaag dus niet.”

“Tijdens de voorbereidingsperiode heeft het team al mooie dingen laten zien. Het bestuur zet bovendien ook in op de opleiding van jonge speelsters. Zo werd eerder al Flo Casteels aan de groep toegevoegd. Neen, ik denk dat we in de competitie voor een mooi resultaat mogen gaan. Dat hebben we jammer genoeg nog niet kunnen laten zien in onze eerste competitiematch, want op bezoek bij Kruikenburg Ternat trokken we in vijf sets aan het kortste eind.”

Hoge foutenlast

“Er zat meer in. Maar eigen schuld, dikke bult. Elke set gaven we een mooie voorsprong uit handen, dikwijls door netfouten. Onze foutenlast was ook in de rally’s te hoog. Als nieuwe coach heb ik werk gemaakt van een nieuwe spelstijl in functie van de speelsters waarover ik beschik, maar dat vergt duidelijk tijd. De automatismen moeten nog geolied worden, maar het is voor de speelsters een leuke uitdaging. Ik hoop dat we komend weekend, tegen Oudegem B, orde op zaken kunnen stellen.”

IN: Kato Tielemans (VDK Gent B), Emilie Ranson (Waregem), Merel Vander Stiggel (Meerbeke).

UIT: Lenka Byl (Hebo), Pauline Daenen (Waasland), Isaline Jacquemyn (studie in VS), Barbara Knockaert (stopt), Lina Rampelberg (Brussel Oost).

De kern: Flo Casteels, Margot Declat, Merel De Witte, Luna Dierickx, Emely Meersschaut, Emilie Ranson, Kato Tielemans, Lotte Van den Abeele, Merel Vander Stiggel, Lieke Van de Pol, Astrid Verleyen, Lotte Vermaercke.

Trainer: Michel Van Zeveren.

Kruikenburg Ternat – D’Hondt Oudenaarde 3-2
Setstanden
: 23-25. 25-23, 25-22, 22-25, 15-8.

D’Hondt Oudenaarde – Oudegem B
Zat. 25/09/2021 18:30u.

Check Also

Amigos Zoersel - VC Zoersel Nationale 3 (m)

Nationaal – Zoersel B blijft ook na lastig tweeluik ongeslagen in de reeks

Trainer Ludo Van den Brande over de twee moeilijke wedstrijden die nu achter de rug zijn in Nationale 3C (m). En een vooruitblik op wat komt.

HVC Helchteren Nationale 3C (v)

Nationaal – HVC Helchteren wil concurreren met Beverlo, Stevoort en Lanaken

Voorzitter Marc Daniëls over de blessurelast en de ambitie van HVC Helchteren in Nationale 3C (v).