zondag , 28 november 2021
nlfr

Liga – Tectum Achel maakt opnieuw jacht op een vijfde plaats

Eerste rij (v.l.n.r.): Brecht Campforts, Sam Gortzak, Tim Verschueren, Koen Brouns, Ward Van Dyck, Sibren Peters. Tweede rij (v.l.n.r.): Ted Altena (fysical coach), T 1 Jan Meertens, Peetu Mäkinen, Tim Smit, Dion Verweij, Twan Wiltenburg, Gert Van Walle, T 2 Bjorn De Greef en verzorger Pieter Driesen. Ontbreken: Martin Olimstad en Michiel Fransen. / FOTO Tectum Achel.

Kapitein Tim Verschueren en press officer Ben Schuurmans houden de fingers crossed voor een aangenaam seizoen bij Tectum Achel. De Noord-Limburgers verrasten vorig seizoen met een vijfde plaats in de eindstand na winst van de Challenge Final 4. Verschueren en Schuurmans hopen dat Tectum zich weer bij de top van het land hijst. In de wetenschap dat zich bikkelharde concurrentie aandient.

LIGA (m) – TECTUM ACHEL

Achel telt zes nieuwkomers: Martin Olimstad, Peetu Mäkinen, Sam Gortzak, Sibren Peters, Gert Van Walle en Twan Wiltenburg. Vier spelers zijn verdwenen: Rik Van Solkema (Usti Ned Labem, Tsj), Ole Schwarmann (Södertelge, Zwe), Guillaume Dussart (Guibertin) en Max Staples (Frankfurt, Dui). Thomas Koelewijn hing de pantoffels aan de haak.

De Achelse voorbereiding verliep met horten en stoten. Zonder Michiel Fransen (WK U21). De Noor Olimstad kwam als laatste toe.

“Onze kern is breder geworden. Het bestuur zocht naar betaalbare kwaliteit en heeft zijn huiswerk goed gemaakt. We zijn klaar om erin te vliegen”, lacht Tim Verschueren. “Het is een voordeel dat ik Gert Van Walle ken van bij de Red Dragons. Hij werkt trouwens bij hetzelfde bedrijf als ik, maar in een totaal andere functie.”

“Het bestuur zocht naar betaalbare kwaliteit en heeft zijn huiswerk goed gemaakt.”

Challenge Cup

Een klassiek sterk element is de Achelse teamspirit.

“Ik merk dat we een fijne groep hebben”, gaat Verschueren verder. “Met lange jongens op de hoek en een stevig middencompartiment. Alleen de wisselvalligheid moet er nog een beetje uit. Ik denk dat het een heuse stunt zal zijn, als we onze vijfde plaats van de campagne 2020-2021 kunnen herhalen. Dat zal niet evident zijn, want vrijwel alle teams hebben zich opvallend versterkt.”

“Ik merk dat we een fijne groep hebben, met lange jongens op de hoek en een stevig middencompartiment.”

Voor het eerst in zijn historiek treedt Achel aan in de Europese CEV Challenge cup. Met het debuut tegen het Spaanse Teruel, dat boogt op rijkelijk veel Europese ervaring. Verschueren treft er Manuel Parres, een ex-ploegmaat, ooit bij Lennik.

Verstevigen en bevestigen

Press officer Ben Schuurmans stelt dat de ploeggeest een boost heeft gekregen via een geweldige teambuilding.

“Onze ambitie zou wat hoger mogen liggen dan vorig jaar. Maar de waarde van de nieuwe competitie is moeilijk in te schatten. We zullen alleszins ons vel duur verkopen. Liefst pakken we de scalp van een topteam in onze eigen hal De Koekoek. Niemand zal kunnen zeggen dat ze in Achel op een drafje even gaan winnen. We willen stevig uit de hoek komen. De club is de laatste jaren erg hard gegaan. Het is even herademen. Tectum Achel wil graag alles verstevigen en bevestigen wat tot vandaag is opgebouwd.”

Lindemans Aalst – Tectum Achel
Zaterdag 23 oktober 2021 19.30u
Sportcentrum SCHOTTE, Aalst

De kern van Tectum Achel

 1. Brecht Campforts 29 jaar, 1m97, hoofdaanvaller, Bel

 2. Dion Verweij 23 jaar, 1m98, midden, Ned

 3. Ward Van Dijck, 23 jaar, 1m95, receptie-hoek, Bel

 4. Martin Olimstad 24 jaar, 1m94, receptie-hoek, Noo

 5. Peetu Mäkinen 26 jaar, 2m00, receptie-hoek, Fin

 7. Tim Smit 31 jaar, 2m01, midden, Ned

 8. Michiel Fransen 19 jaar, 2m02, receptie-hoek, Bel

 9. Sam Gortzak 26 jaar, 1m90, spelverdeler, Ned

11. Sibren Peters 18 jaar, 1m83, libero, Bel

12. Gert Van Walle 34 jaar, 1m97, hoofdaanvaller, Bel

13. Tim Verschueren 42 jaar, 1m90, spelverdeler, Bel

14. Twan Wiltenburg 24 jaar, 2m05, midden, Ned

17. Koen Brouns 35 jaar, 1m85, libero, Bel

Trainers: T 1 Jan Meertens (Ned), T 2 Bjorn De Greef (Bel).

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

VC Tongerlo Promo 2 (v)

Promo – Ivo Saes (Tongerlo): “We gaan alles geven voor het behoud”

Qua teamgeest zit het goed in Tongerlo. Ivo Saes werkt aan de sportieve opbouw van de jonge groep, zodat binnenkort ook de resultaten volgen.