maandag , 26 september 2022
nlfr

We gaan het anders doen: 1 formule, 1 bedrag, verlaagd tarief

Begin deze week stelden we op onze facebook-pagina de vraag of Volleynews het anders kon doen. Wat is goed? Wat kan beter? We ontvingen 5 reacties. Bedankt daarvoor. Zoals we al hadden verwacht, kwam 5 keer de betaaltoegang ter sprake. De ene reactie al begripvoller dan de andere.

Oorspronkelijke prijszetting

Laten we beginnen bij het begin.

We zijn bij verschillende kranten, tijdschriften en hobbybladen gaan kijken wat zij vroegen voor hun betaaltoegang. We moesten ergens een indicatie hebben. Met die kennis in het achterhoofd hebben we een vraag toegevoegd aan een enquête enkele maanden geleden. Hieronder vinden jullie daarvan een screenshot. 27.2% van de deelnemers gaf aan dat ze 5 tot 7 euro per maand wilden betalen. Nemen we ook nog groen (4.7%) en paars (1.2%) erbij, dan zitten we aan 1 op 3 (33.1%). En dan laten we de sympathisanten en dagtickets even buiten beschouwing.

40.000 leden, 3.000 volgers

Wetende dat Volley Vlaanderen meer dan 40.000 leden telt, leek het niet zo onoverkomelijk om 350 à 400 abonnees aan te trekken om de werkingskosten te dekken. We gaan die 40.000 leden niet vanaf de eerste dag bereiken, maar we hebben wel 3.000 volgers op Facebook. Slechts 12,5% van onze volgers is voldoende om dat streefgetal te behalen. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om abonnementen te lanceren aan 4.95 euro per maand. Aan de onderkant van de vork dus die voorgesteld is in de enquête. Tot zover de achtergrond bij de prijsbepaling.

De gratis website

Er bestaan geen vrijwilligers die op 1 maand tijd, en dat elke maand opnieuw, 100 artikels schrijven. Dat is niet realistisch. Om die hoeveelheid artikels te kunnen publiceren, is een professioneel netwerk vereist. Daarnaast vragen ook de systemen waar de website op draait, de hosting en dergelijke een investering. Het is dan ook niet realistisch dat we de enorme stroom aan artikels gratis kunnen aanbieden.

Sponsoring

Sponsors zoeken dan maar? Ja, natuurlijk. Een sponsor is meegenomen en geeft de ruimte om ideeën verder uit te werken. Maar we willen niet afhankelijk zijn van het geld van een sponsor. Hoeveel volleybalclubs hebben in het verleden, net omwille van die afhankelijkheid, al eens een stap terug moeten zetten? We willen vooral steunen op het engagement van het volleybalpubliek. Is die bereidheid er in volleybalmiddens om dit platform te steunen of niet? Wil dat publiek echt lezen wat er in het volleybal gebeurt?

Nog één keer, maar dan anders

Bij wijze van test willen we het een keer proberen op een andere manier. We beloven om tot het einde van dit seizoen door te gaan. In plaats van op 400 abonnees rekenen we tegen 30 april 2022 echter op het engagement van 2.000 abonnees. Weliswaar aan fel verlaagde tarieven. We doen meteen een keer gek en lanceren een abonnement aan 2 euro per maand tot het einde van de competitie. We willen de drempel uiterst laag houden, in de hoop dat er alsnog voldoende kleintjes geëngageerd zijn om het voortbestaan van dit nieuwskanaal te garanderen. Ambitieus, maar we geloven er nog altijd rotsvast in dat het kan.

We zullen bovendien streng optreden als een artikel volledig gekopieerd en verdeeld wordt op andere websites of Facebook-pagina’s zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

Laten we eens kijken of we op 5 maanden tijd een echte community kunnen bouwen en dan beslissen of het zinvol is om ook volgend seizoen verder doen. Komen we niet in de buurt van het streefgetal van 2.000 abonnees, dan gaat de bodemloze put op 30 april 2022 onherroepelijk dicht. Jammer, een teleurstelling, maar dan is het allemaal de moeite niet waard. Al kunnen we wel met trots zeggen dat we het tenminste geprobeerd hebben. Op eigen kracht.

Nieuw aanbod

Via deze link kunt u alvast intekenen op het nieuwe aanbod:

  • 2 euro per maand voor onbeperkte toegang tot alle publicaties.
  • Geen proefperiode, artikels tot en met 25 oktober 2021 blijven nog steeds publiek beschikbaar voor wie een eerste indruk wilt.
  • De vervaldag van het abonnement ligt op 30 april 2022 en wordt niet stilzwijgend vernieuwd.
  • Het volledige bedrag tot de vervaldag wordt meteen aangerekend.
  • Er kan in deze periode niet opgezegd worden.
  • Je kunt vandaag al inschrijven aan het tarief van december: 10 euro tot 30 april 2022, zijnde 10 euro in totaal voor iets meer dan 5 maanden of bijna 500 artikels die er nog aankomen.

Oproep

Meteen ook een oproep aan alle clubs om dit bericht intern te delen. We zullen snel weten of dit nieuwe aanbod effectief aanslaat. Hopelijk kunnen we in april 2022 meedelen dat er voldoende engagement is om een verlengstuk te schrijven aan dit unieke volleybalverhaal.

Check Also

Brabo Antwerpen Nationaal 1 (m)

Nationaal – Stef Van Heyste (Brabo Antwerpen): “We moeten vooral rustig blijven”

Brabo Antwerpen is ambitieus, maar heeft geleerd uit het voorbije seizoen. Het heeft de nieuwe jaargang alvast goed ingezet.

Tesla Lint 2022-2023 Nationale 2 (m)

Nationaal – Wim Mariën (Tesla Lint): “We zullen er meteen moeten staan”

Lint en Hasselt, twee ploegen die vorig seizoen tot op de laatste speeldag streden voor de titel, stonden afgelopen zaterdag weer tegenover elkaar in de Beker van België.