maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Provinciale – Hellvoc heeft toekomstplan voor vrouwen rond

Net als bij de mannen zijn de afgelopen jaren ook een aantal toptalenten onder de meisjes ervaring gaan opdoen bij andere teams. En net als bij de mannen mag Hellvoc die toptalenten terug verwelkomen volgend seizoen. Komt nog bij dat er ook verder werk wordt gemaakt van opleiding en structuur binnen de club.

CLUBNIEUWS – HELLVOC

Hellvoc is dan ook bijzonder blij om trainer-coach Ignace Claes terug te mogen verwelkomen in de club waar het allemaal begon voor hem.

“En ik ben blij mee te mogen schrijven aan dit verhaal”, zegt hij. “Er zit een behoorlijk potentieel binnen de club, maar het ontbreken enkele  bepalende speelsters die de groep twee of drie reeksen hoger kunnen tillen. Dat zou nu in orde moeten zijn”.

Met de terugkomst van Audrey Rypens en Sofie Goris (beiden M-Siks Blaasveld, Liga B) en Kelly Mast (Avo Asterix, tweede divisie) mag Hellvoc inderdaad opnieuw volk uit eigen jeugdwerking verwelkomen.

“Die worden aangevuld met Leen Adams (Amigos Zoersel, Liga A), Witse Beyers (M-Siks Blaasveld, Liga B), Stien Mannaert (Gimme Waasland) en Gun Bosserez (Avo Melsele). Samen met beloftevolle jeugdproducten van Hellvoc – Luna, Fien, Lisse, Valerie en Elisa -is het team voldoende sterk om de competitie aan te vatten.

“Met Jo Ryngaert heb ik ook nog een prima assistent achter de hand om het maximale uit de groep te halen,” vult Claes verder aan.

“Het belangrijkste is dat er meteen ook werk wordt gemaakt van doorstroming. Zo wordt de tweede vrouwenploeg een ontwikkelingsteam met Maxim Van Haesendonck aan het roer en komt er een U19-ploeg waar talenten worden klaargestoomd voor het grote werk,” kadert voorzitter Mark Van Nierop. “We misten de afgelopen jaren de aansluiting met divisie en zagen dan hoe onze talenten hun kans gingen buiten de club, en met succes! Het is enerzijds zuur om ze te zien vertrekken, maar het doet ons plezier om te zien dat ze overal hun stempel hebben kunnen drukken en dat Hellvoc hen nog steeds aan het hart ligt. We zijn clubs als M-Siks Blaasveld, Amigos Zoersel, Gimme Waasland en Asterix Avo dan ook dankbaar voor de kansen die ze hebben gekregen. Ze hebben er onwaarschijnlijk veel geleerd. Naar mijn goed gevoel is dat ook de manier waarop we de sport in België kunnen laten groeien. Kansen geven aan speelsters en toekomstperspectief bieden voor de jeugd, onafhankelijk van de club waarin ze spelen.”

Met de ambitie van het team lijkt alvast goed te zitten.

“De bedoeling is om de Heren achterna te gaan. De speelsters die naar hier komen, willen net als ik zo snel mogelijk hogerop en bovendien mee bouwen aan de toekomst van een van de grootste clubs van Antwerpen. Want laat ons eerlijk zijn, een club als Hellvoc verdient toch wel een plaats in – minstens – divisie,” besluit Claes.

Check Also

Amigos Zoersel - VC Zoersel Nationale 3 (m)

Nationaal – Zoersel B blijft ook na lastig tweeluik ongeslagen in de reeks

Trainer Ludo Van den Brande over de twee moeilijke wedstrijden die nu achter de rug zijn in Nationale 3C (m). En een vooruitblik op wat komt.

Brabo Antwerpen - Volley Heist Nationale 3 (v)

Nationaal – Wim Eennaes (Antwerpen): “Nu zag je het potentieel van deze groep”

Na de wanprestatie tegen Smash Lier herstelde Brabo Antwerpen zich tegen Volley Heist. Trainer Wim Eennaes kon alleen maar tevreden zijn.

Geef een reactie