zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Mevoc Meerbeke laakt uitstel wedstrijden door coronabesmettingen

De uitgestelde wedstrijd tussen Meerbeke en Gimme Waasland Kruibeke blijft frustraties opwekken bij bestuur en speelsters. “Waarom de ene wedstrijd wel en de andere niet?”, vraagt Guido Samain, secretaris van Mevoc Meerbeke zich af.

PROMO 1 (v) – MEVOC MEERBEKE

Het uitstellen van de wedstrijd kwam volgens Mevoc Meerbeke het getroffen Waasland Kruibeke pas goed uit.

“Ik blijf erbij. Wanneer de kalender is uitgekomen, heeft Kruibeke meteen gevraagd om de match te verplaatsen omdat Gimme het zou moeten stellen zonder trainer Jeroen Muyldermans. Wij weigerden omdat we steeds moeilijkheden hebben met de uren in de zaal. De ene keer is de zaal voorbehouden voor het basketbal en de volgende keer is het dan aan ons. Verschuiven met de matchen is dus niet zo evident. Toch heeft Waasland Kruibeke nadien nog eens aangedrongen op een kalenderwijziging. Maar wij hebben hen opnieuw ons probleem uitgelegd.”

“Verschuiven met matchen is niet zo evident.”

“Wanneer de zusjes Van Hautekerke in het bewuste weekend getroffen werden door corona, hebben we hier meteen acte van genomen. Waasland heeft het POC verwittigd en daar heeft competitieleider Dirk Cocquyt meteen beslist de match uit te stellen in het algemeen belang van de gezondheid van eenieder.”

Precedent

“Als club leggen wij ons neer bij die beslissing, maar ik hoop ook dat het POC goed beseft welk precedent ze hier hebben geschapen. Want dit betekent dat iedere ploeg, van U11 tot senioren en zowel bij de mannen als de vrouwen, in het belang van de gezondheid van iedereen moreel verplicht is om een wedstrijd te laten uitstellen wanneer één speler of speelster van de ploeg besmet is. Ik hoop alleszins dat deze beslissing, en de reden waarom, duidelijk wordt gecommuniceerd via Volley Oost-Vlaanderen. En dat de clubs op de hoogte worden gebracht, zodat iedereen op dezelfde manier kan handelen en behandeld worden.”

“Dat dit tot nu toe niet het geval is geweest, weten we al. De vrouwen van Beveren Melsele zijn de competitie gestart zonder spelverdeelsters, omdat beiden corona hadden. Het heeft de wedstrijd tegen Lede wel gespeeld en verloren overigens. Maar met wat we nu weten, had ook deze wedstrijd dus uitgesteld moeten worden.”

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.