zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Jan Van Isterdael (Meerbeke): “Allemaal speelsters uit de eigen jeugd”

FOTO Mevoc Meerbeke.

De meisjes van Meerbeke B hebben inmiddels drie wedstrijden afgewerkt. In de eerste twee partijen, allebei op verplaatsing, pakten ze telkens de drie punten. Afgelopen zaterdag mocht Meerbeke voor het eerst thuis aan de slag. Maar daar liep het met 0-3 mis tegen Grembergen-Hamme.

PROMO 2 (v) – MEERBEKE

“Het is onze filosofie om zoveel mogelijk leden uit onze jeugd naar hogere regionen te laten doorstromen. Acht van de elf speelsters uit het A-team speelden eerder bij de jeugd en in onze B-ploeg. Maar ook in hogere reeksen kennen ze Meerbeke”, zegt trainer Jan Van Isterdael.

“Hoewel Meerbeke B al twee van zijn drie gespeelde wedstrijden kon winnen, is en blijft het een opleidingsploeg. Momenteel spelen in dat B-team vooral jeugdspeelsters. Slechts één van hen is twintig jaar, de rest zijn nog tieners. Het is dan ook de bedoeling van deze ploeg om zoveel mogelijk bij te leren. Dat kunnen we omdat we meestal tegen meer ervaren teams moeten spelen. Promo 2 is de opleidingsploeg voor Promo 1. Liefst acht speelsters zetten de stap hogerop.”

Leverancier van talent

“Waarom dat bij ons wel lukt en bij anderen niet? Omdat we vanaf de U15 inspanningen leveren met het oog op Promo 1. Veel speelsters willen hiervoor extra inspanningen leveren. Alle speelsters zijn bereid om drie of vier trainingen per week af te werken. Trainingen waar ook een vaste lijn wordt ingeslepen, zodat ze later makkelijk in te passen zijn in de B-ploeg en nog later de A-ploeg. Ze hebben hun basis immers al gelegd bij de jeugd.”

“Het zijn allemaal gemotiveerde meisjes die we opleiden. Minder gemotiveerde speelsters haken vroeg of laat af.”

“Met succes voor velen. Kijk maar eens waar er allemaal ex-Meerbeke-speelsters rondlopen. Bij VDK Gent zijn we zowat de grootste leverancier voor de Liga-ploeg. Tine en Lotte De Quick, Axelle Longeval en Charlotte Coppin hebben hun eerste volleybalstapjes bij ons gezet. Ook Amber De Tant (nu bij NaWaro Straubing in Duitsland) komt uit onze jeugd. Let op, dat was een heel sterke lichting waarmee we Belgisch kampioen werden bij de U17. Maar wees gerust, er lopen hier nog talenten rond. Hoe dat komt? We starten onze bewegingsschool vanaf drie jaar. We trachten iedereen dan zoveel mogelijk trainingsuren te geven om zoveel mogelijk bij te leren. Het zijn dan ook allemaal gemotiveerde meisjes – en nu ook opnieuw wat jongens – die we opleiden. Minder gemotiveerde speelsters haken vroeg of laat af. Zo werken we al jaren met succes.”

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.