zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Ilse Lambrechts en dochter (Lede) kijken uit naar treffen met hun nichtje

Ilse Lambrechts (12) en dochter Charlotte Verleysen (15) kijken uit naar de confrontatie met nichtje Karen Lambrechts. / FOTO Delhaize Lede.

In 2010 zette Ilse Lambrechts een punt achter haar carrière. De middenaanvalster van Michelbeke was toen 35 en vond het tijd om iets anders te doen. Nu, elf jaar later, staat de ex-internationale nog steeds tussen de lijnen. Niet meer als middenspeelster, maar als spelverdeelster bij het ambitieuze Lede in Promo 1. We gingen met haar praten aan de vooravond van de “familieclash” tussen Mevoc Meerbeke en Delhaize Lede.

PROMO 1 (v) – DELHAIZE LEDE

“Die wedstrijd is inderdaad de confrontatie met Karen Lambrechts, de dochter van mijn broer. Ikzelf speel bovendien ook nog eens in dezelfde ploeg als mijn dochter Charlotte Verleysen, zodat er wel degelijk een confrontatie binnen de familie plaatsvindt”, zegt Ilse Lambrechts.

“Het wordt een familietreffen. Hopelijk verliezen we geen punt, want dan moet ik het wellicht nog lang horen”, zegt Karen Lambrecht, aanvoerster van Meerbeke. “Ik weet dat Lede een ploeg is met zware opslagdruk en een sterk midden. Niet voor niks staat ons Charlotte, mijn kleine nichtje, daar. Spelverdeelster is dan weer tante Ilse en ook zij heeft, net zoals iedereen bij Lede, gestalte. Lede is een ploeg met veel lengte en een team dat bovendien iets sneller speelt. Het kan een spannende match worden.”

Sterk blokkeerwerk

“Het wordt inderdaad een spannende familieclash”, geeft Ilse Lambrecht toe. “Tegen Meerbeke zal het er op aankomen om de opslag van ons Karen te neutraliseren, al komt het gevaar uit alle hoeken bij Meerbeke. Maar wij hebben een grote ploeg en ons blokkeerwerk mag gezien worden. Ik denk dat er weinig vrouwenploegen ons dat nadoen.”

“Ons blokkeerwerk mag gezien worden. Ik denk dat er weinig vrouwenploegen ons dat nadoen.”

“We hebben hier in Lede een goede ploeg. Een goede mix tussen jongeren, tussen de 16 en de 26 jaar en ik, rijpe veertiger. Toch voel ik mij hier ook jong. Het is een toffe ploeg met een ambitieuze trainer. We willen met dit team hogerop. Ja, waarom ik niet? Het is hier plezant. Ik amuseer me. Neen, ik denk niet terug aan mijn palmares. Nu is nu hé. Ik speel nu trouwens aan de pas. Ook al heb ik jarenlang furore gemaakt, en een flink stuk van Europa gezien, als middenspeelster.”

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.