zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Drie vijfsetters op rij, maar nog geen overwinning voor VDK Gent

FOTO VDK Gent.

Zaterdagmiddag trokken de vrouwen van VDK Gent C al voor de derde keer aan het kortste eind in een vijfsetter. “Het zit misschien wat tussen de oren”, zegt speelster Sara Nedovic na de nederlaag tegen Meerbeke.

PROMO 1 (v) – VDK GENT

Tegen Meerbeke zag het er nochtans even goed uit. In de eerste set wisten de bezoekers uit Ninove geen raad met de opslagen van de thuisploeg. Meerbeke won nadien weliswaar de twee volgende sets, maar in de vierde rechtte VDK Gent de rug nadat bij Meerbeke een opstellingsfout werd vastgesteld.

“Behalve in de eerste wedstrijd, tegen BMV Beveren Melsele, sprokkelden we telkens een puntje. Tegen leider Vamos B klommen we twee keer op voorsprong, maar in de belle moesten we al snel de rol lossen. Tegen Nazareth verloren we met het kleinste verschil, maar tegen Meerbeke hadden we het moeten afmaken. We wonnen immers de vierde set en waren dus moreel in het voordeel. Tot we al vroeg in de vijfde set op achtervolgen waren aangewezen en we de rol moesten lossen. Waaraan dit ligt? We moeten leren doorbijten. Ook op de moeilijke momenten moeten we het hoofd koel houden en punten trachten te sprokkelen.”

Positief blijven

“Maar laten we positief blijven. Ik stel toch vast dat we erop vooruitgaan. We geraken beter op elkaar ingespeeld. Vergeet niet dat we een jonge, toffe groep hebben. Een groep die bestaat uit een mix van tieners en jonge twintigers waaronder ik. Het is de bedoeling om de speelsters stuk voor stuk beter te maken en mettertijd misschien enkele elementen af te geven aan de B-ploeg. De meeste speelsters uit onze ploeg hebben immers al een verleden bij de D-ploeg.”

“Het is de bedoeling om mettertijd misschien enkele elementen af te geven aan de B-ploeg.”

“Deze zomer kwamen Elise Van den Bussche en Mila Wielandt over van VDK Gent D. Luna Wielandt is dan weer een vreemde eend in de bijt. Zij komt over van Gimme Waasland Kruibeke. Maar alle andere meisjes waren ooit jeugdspeelsters bij VDK Gent. Of het de bedoeling is om ooit hogerop te geraken? Daar werd niet over gesproken, maar ik denk dat het gros van ons team nog wel een stapje hogerop wil. Via promotie weliswaar. Maar dat is een proces dat nog enkele jaren kan duren. Echt grotere talenten worden dan weer voorbestemd voor Nationale 1 of misschien wel de Liga. Let op, dat is toekomstmuziek hé. Ons eerste objectief is eens een competitiematch te winnen.”

IN: Elise Van den Bussche en Mila Wielandt (VDK Gent D), Luna Wielandt (Gimme Waasland).

UIT: Silke De Waele (gestopt), Evelien De Crom (Mortsel), Laura Wielandt (VDK Gent D).

De kern: Marie Ballinckx, Aube Bancaert, Hester De Cock, Hannah De Mol, Ilone Gemeen, Sara Nedovic, Marie Van de Moortel, Amber Vanderkimpen, Elise Van Den Bussche, Anna Verlinden, Mila Wielandt, Luna Wielandt.

Trainer: Bjorn Torfs.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.