Nationaal – Zoersel rijdt perfect parcours onder trainer Ludo Van den Brande

Een beeld uit de derby tegen Amigos Zoersel. VC Zoersel, hier aan het kanon, haalde het met 0-3. / FOTO VolleyPics Community - Ann Peeters.

Zoersel reed tot op heden een perfect parcours. Afgelopen weekend nam het met 3-0 de maat van het nabij gelegen Beerse. Eerder gingen ook al Amigos Zoersel en Mendo Booischot met dezelfde cijfers voor de bijl.

NATIONALE 3 C (m) – VC ZOERSEL

“Tegen Beerse wonnen we de eerste en de derde set heel vlot”, zegt trainer Ludo Van den Brande. “De ploeg heeft de opdrachten goed uitgevoerd en toonde zich op de cruciale momenten mentaal sterk. Want in de tweede beurt hadden we het toch even moeilijker en moesten we knokken om een kleine achterstand weg te werken. Maar winst van die tweede set heeft er uiteindelijk toe bijgedragen dat het nadien natuurlijk gemakkelijker ging.”

Zoersel – Beerse 3-0
Setstanden
: 25-21, 28-26, 25-16.

Top vijf. Misschien hoger.

Drie wedstrijden gespeeld, drie overwinningen op rij zonder setverlies en dus het maximum van de punten. Geen enkele ploeg deed beter in de reeks.

“Dat wil misschien zeggen dat we de sterkste ploegen nog niet tegen gekregen hebben. Herenthout zou wel eens een van de titelkandidaat kunnen zijn. Ik heb al veel beelden gezien van de tegenstanders in onze reeks en ik denk dat we zeker top vijf mogen ambiëren. Als het blijft lopen zoals nu kunnen we misschien hoger mikken, maar na drie wedstrijden is dat nog moeilijk in te schatten. We zijn in ieder geval niet gestart met titelambities. Maar als de kans zich mocht voordoen, dan gaan we die kans niet laten liggen. Als we een reeks hoger kunnen spelen, dan is dat goed voor de ontwikkeling van de spelers en ook voor de club.”

“Als we een reeks hoger kunnen spelen, dan is dat goed voor de ontwikkeling van de spelers en ook voor de club.”

Zondag trekt Zoersel naar Chaumont in Waals-Brabant. Chaumont won zijn eerste twee wedstrijden, tegen Walhain en Smash Lier telkens zonder setverlies. Afgelopen weekend ging het ook nog met de eerste set aan de haal op het veld van FH Nijlen, maar nadien nam de thuisploeg de match over om Chaumont een eerste nederlaag toe te dienen.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...