zondag , 23 januari 2022
nlfr

Nationaal – Meisjes van Amigos Zoersel hebben hun eerste drie punten op zak

Amigos Zoersel speelde tegen Riemst een prima wedstrijd. / FOTO VolleyPics Community - Ann Peeters.

De meisjes van Amigos Zoersel hebben hun eerste zege beet. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen klaarde het de klus tegen Riemst met 3-1.

NATIONALE 2 B (v) – AMIGOS ZOERSEL

“Eindelijk konden we in de juiste compositie starten”, zegt trainer Nico Declercq. “We speelden erg sterk, waarbij we de tweede set eigenlijk onnodig uit handen gaven. We gingen na de eerste set te snel achterover leunen, wat resulteerde in een gemiste start van de tweede set. Via 1-8 konden we bij 18-18 wel opnieuw aanpikken, maar enkele individuele foutjes deden ons in de slotfase alsnog de das om. Vanaf de derde set behaalden we echter weer het niveau van de openingsfase en hadden we de wedstrijd weer helemaal onder controle.”

“En dat is voor een jonge ploeg op dit niveau toch niet vanzelfsprekend. In die zin vind ik dit een mooie overwinning. Volgend weekend krijgen we even rust en dan trekken we naar Romedenne waar we de positieve curve hopelijk verder kunnen zetten.”

Amigos Zoersel – Riemst 3-1
Setstanden
: 25-15, 20-25, 25-12, 25-20.

Amigos Zoersel had vanaf de derde set de partij weer helemaal onder controle. / FOTO VolleyPics Community – Ann Peeters.

Check Also

Hebo Borsbeke Herzele Nationale 2 (v)

Nationaal – Mayté Cooman (Borsbeke-H.): “Hebben nog iets recht te zetten”

Komende zondag is Hebo Borsbeke Herzele te gast bij Limal-Ottignies. Zijn de Waalse ploegen meestal van minder allooi, dan is Limal-Ottignies zowat de uitzondering.

Bidavo Bissegem Nationale 2 (v)

Nationaal – Kristof Vroman (Bissegem): “Belangrijk, maar niet alles bepalend”

Bidavo Bissegem voert het klassement aan in Nationale 2 A. Met zaterdag een uitwedstrijd bij Lint, vervolgens een thuiswedstrijd tegen M-Siks Blaasveld en een verplaatsing naar het Waalse Limal kijkt Bidavo achtereenvolgens drie ploegen uit de top vijf in het wit van de ogen.