zondag , 28 november 2021
nlfr

Nationaal – Kris Eyckmans (Haasrode Leuven): “Het kan wel eens heel druk worden”

FOTO Haasrode Leuven.

Haasrode Leuven opent zaterdagavond het nieuwe seizoen met een verplaatsing naar landskampioen Roeselare. Samen met trainer Kris Eyckmans overlopen we de transfers, kijken we terug op de voorbereiding en hebben we het over de ambities.

LIGA (m) – HAASRODE LEUVEN A 

“De in- en uitgaande transfers brengen een beetje een andere balans in de ploeg”, zegt Kris Eyckmans. “Zo zijn op de hoekpositie Seppe Baetens en Thomas Hofmans weg. Ilian Sterckx, die vorig seizoen de vijfde hoekspeler was, is opgeschoven naar plek vier. Dat is ook volledig terecht, want Ilian heeft grote stappen vooruit gezet en ik hoop dat hij dit seizoen opnieuw evenveel stappen vooruit zet. Naast Ilian is er met Lennert Beelaert nog een jonge speler uit Vilvoorde bijgekomen.”

“De in- en uitgaande transfers brengen een beetje een andere balans in de ploeg.”

“Ik ben tevreden met alle inkomende transfers die gebeurd zijn. De twee die het meest in het oog springen zijn natuurlijk Matthias Valkiers en Hendrik Tuerlinckx. Zij brengen heel veel maturiteit en ervaring over op het veld door te coachen, te sturen en te corrigeren. Ik geloof echt dat zij een grote meerwaarde zijn. Bert Dufraing, die overkwam van Gent, doet het op de libero heel goed. Lennert Van Elsen, ook overgekomen van Gent, stond deze zomer heel veel in de basis bij de nationale ploeg. Lennert Beelaert is dan weer een jonge kerel die de overstap maakte van de Topsport School Vilvoorde en ook al heel mooie dingen heeft laten zien.”

Eerbetoon voor Tuerlinckx

“De voorbereiding is in fases verlopen. Acht weken op voorhand, toen we indoor begonnen te trainen, waren we nog maar met zes of zeven spelers. Er waren een aantal spelers weg met de U19 naar het WK in Iran, met de U21 naar het WK in Italië en Bulgarije en met de Red Dragons waren Tuerlinckx, Valkiers en Van Elsen mee. Wij zijn pas met de volledige kern van dertien spelers beginnen trainen op 8 oktober.”

“We beginnen in Roeselare, wat vorig seizoen ook zo was. De kalendermaker heeft denk ik een heel groot cadeau gedaan aan Hendrik Tuerlinckx die vorig seizoen door COVID-19 geen gepast afscheid heeft gekregen in Roeselare. Daar is hij terecht een clubicoon. Ik hoorde dat de zaal uitverkocht zou zijn. Ik hoop dat er een heel mooi eerbetoon voor Hendrik komt. Sportief is het zeker interessant om daar aan het seizoen te beginnen, maar helemaal niet evident. Wij hebben niks te verliezen en kunnen er met open vizier spelen. We kunnen alleen maar hopen dat Hendrik gevierd wordt voor de wedstrijd en dat hij na de wedstrijd nog eens kan vieren. Dat moeten we proberen als we gaan voor een stunt.”

“We beginnen in Roeselare. Ik denk dat de kalendermaker hiermee een groot cadeau doet aan Hendrik Tuerlinckx die door corona geen gepast afscheid kreeg in Roeselare.”

“Afhankelijk van hoe het in de beker en Europees loopt, is er een kans dat we ergens met een periode zitten waar we twaalf wedstrijden hebben in zes weken. De start is nog te doen, maar daarna kan het volgens mij wel eens heel druk gaan worden.”

Ambities

“We zeggen elk seizoen als club dat we beter proberen te doen in de werking, maar ook in de resultaten. Als je dat heel streng doortrekt en ziet dat we vorig seizoen vierde eindigden, dan zeg je dat we dit seizoen derde moeten worden. Het is iets genuanceerder dan dat. Stap één is in de play-off met vier te geraken, wat zwaarbevochten gaat zijn. Daarna is wellicht die derde plaats een heel goed doel.”

“We willen als club elk seizoen beter doen in de werking en in de resultaten, maar na onze vierde plaats vorig seizoen is het is iets genuanceerder dan dat.”

“In de beker ontmoeten we pas in de halve finale een Liga A-ploeg. Als de hiërarchie gerespecteerd wordt, is dat Maaseik, maar we zitten daar met een wedstrijd tegen Antwerp, dat met Oprins, Hofmans (ex-VHL), De Beul (ex-VHL) en Van Heyste wel een ploeg met Liga A-ervaring heeft en ze hebben de ambitie om terug omhoog te gaan. Het wordt dus zeker geen makkelijke wedstrijd.”

“Europees is het altijd moeilijk om in te schatten. We spelen dit seizoen de CEV-Cup, terwijl we de afgelopen drie jaar geplaatst waren voor de Challenge Cup. We beginnen in november tegen Budva en daar is de bedoeling altijd om door te gaan naar de volgende ronde. Ik denk niet dat we daar verder moeten kijken dan dat.”

Knack Roeselare – Haasrode Leuven
Zaterdag 23 oktober 2021 20.30u
Tomabelhal, Roeselare

De kern van Haasrode Leuven

IN: Hendrik Tuerlinckx (Roeselare), Matthias Valkiers (Frankfurt, Duitsland), Lennert Van Elsen (Gent), Lennert Beelaert (Topsport School Vilvoorde), Bert Dufraing (Gent).

UIT: Gert van Walle (Achel), Thomas Pardon (gestopt), Thomas Hofmans (Antwerpen), Lienert Coosemans (Borgworm), Seppe Baetens (Lindemans Aalst) en Kevin Bossee (gestopt).

De kern

Midden: Rob Geudens, Laszlo De Paepe, Lennert Van Elsen, Daan De Saedeleer.

Opposite: Hendrik Tuerlinckx, Christophe Witvrouwen.

Receptie-hoek: Lennert Beelaert, Berre Peters, Simon Peeters, Ilian Sterckx.

Libero: Bert Dufraing.

Spelverdeling: Robin Blondeel, Matthias Valkiers. 

Trainer-coach: Kris Eyckmans.

Check Also

Volleynews volleybal V 14

Nationaal – Jo Verstuyft (Kr. Ternat): “Kleine verschillen maken het interessant”

Het is dringen aan de top van het klassement in Nationale 3, want de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Berg-Op Wijgmaal Promo 1 (v)

Promo – Jef Lemmens (Wijgmaal): “Soms hebben we schop onder onze k*nt nodig”

Met de komst van Grimbergen staan de nummers drie in de stand tegenover elkaar. Wijgmaal aast op revanche na verlies tegen Grivok op de tweede speeldag. De bijbehorende kloof zou mooi meegenomen zijn.