zondag , 23 januari 2022
nlfr

Nationaal – Ben Dothée (Wijgmaal): “Zaalvoordeel maximaal benutten”

Eindelijk is het zo ver voor Berg-Op Wijgmaal. Zaterdagavond begint het in eigen huis aan het nieuwe seizoen. Tesla Lint komt op bezoek. Een gesprek met trainer Ben Dothée, die heel hard uitkijkt naar de competitiestart.

NATIONALE 2A (m) – BERG-OP WIJGMAAL 

Op zaterdag 11 september won Berg-Op Wijgmaal met 0-3 in de Beker van België van M-Siks Blaasveld. Het was tot dit weekend wachten voor het team van trainer Ben Dothée om terug in actie te komen.

“We kijken vol ongeduld uit naar onze eerste competitiewedstrijd na een succesvolle bekerwedstrijd nu al twee weken geleden”, zegt Ben Dothée, die wel een moeilijkheid in het schema opmerkte. “Door het beperkte aantal teams zitten we met heel veel vrije weekends in de planning en dit maakt het heel moeilijk voor de clubs om wedstrijdritme op te doen. Spijtig genoeg wilde de bond de kalender niet aanpassen of hertekenen.”

Homogener team

Berg-Op Wijgmaal kwam versterkt uit de zomer.

“In het tussenseizoen hebben zowel Bauk Muysenwinckel als Nathan Van De Wouwer de overstap gemaakt van Booischot A en B terug naar Berg-Op Wijgmaal waardoor ons team nog homogener is.”

De ambities voor dit seizoen zijn duidelijk. “We kijken uit naar een competitie waarin we in normale omstandigheden trachten om bij de eerste vijf te geraken. We willen ons zaalvoordeel maximaal benutten.”

“Na anderhalf jaar coronapauze zien we nu echter dat we moeten afrekenen met her en der kleine en grotere blessures, dus dit blijft een onzekere factor. Maar we zijn er klaar voor”, besluit Ben Dothée.

Check Also

Smash Neerijse Promo 3 (v)

Promo – Niels Denruyter (Smash Neerijse): “Getraind op aanpassing in ons systeem”

Na een lange winterstop begint Smash Neerijse - normaal gezien - zondag op bezoek bij Leefdaal-Bertem aan het laatste deel van het seizoen in Promo 3.

Leefdaal Bertem

Nationaal – Jasper Castro (Leefdaal-Bertem): “We staan er goed voor”

Leefdaal-Bertem trekt zaterdagavond naar Nijlen, tweede in de stand. Kan het in Nationale 3C voor een vijfde keer op een rij zonder puntenverlies aan het langste eind trekken?