woensdag , 24 april 2024
nlfr

Mendo zet scheve situatie recht op veld van BW Nivelles

Onder luide aanmoediging van de plaatselijke fanfare slaagde BW Nivelles erin om de bezoekers uit Booischot het vuur aan de schenen te leggen. In de eerste set leken Michel Mariën en zijn maats erdoor overdonderd en kregen ze geen vat op de wedstrijd. Maar op het einde van deel twee kantelde de wedstrijd.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Mendo Booischot kon in de openingsset geen weerwerk bieden tegen het aanvallend geweld van de thuisploeg. Het liet al te gemakkelijk toe dat Nicolas Pourbaix zijn ploegmaats via 16-9 naar setwinst leidde. Ook in deel twee was Mendo direct op achtervolgen aangewezen. Bij de eerste technische time-out stond er al 8-3 op het scorebord. Maar dan zetten de bezoekers onder impuls van een sterk serverende Michel Mariën de achtervolging in. Een opslagreeks van Maarten Van Dyck zorgde voor een onwaarschijnlijke ommekeer van 23-19 naar 23-24. Mendo had uiteindelijk drie setballen nodig om de gelijkmaker op het bord te prikken.

Vanaf dan leek bij Mendo de rust en het zelfvertrouwen weergekeerd in de ploeg. De jonge spelverdeler Wout Van Dyck speelde zijn ploegmaats perfect aan. De jongens van Booischot speelden plots weer heel rustig en geconcentreerd hun eigen spel. Ook in de vierde beurt vond BW Nivelles, na een ietwat aarzelende start, geen wapen tegen de overmacht van de bezoekers. Wout Van Dyck serveerde van 15-16 naar 15-21 en zette zijn ploeg op een zucht van set- en matchwinst. BW Nivelles stak  nog een tandje bij en naderde tot 21-23, maar het slaagde er niet in om de kloof te dichten.

BW Nivelles – Mendo Booischot 1-3
Setstanden: 25-23, 27-29, 21-25, 21-25.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Michel Mariën, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Hendrik Wuyts, Bob Douwen en libero Marijn Claes.

Mendo Booischot Liga B
Mendo Booischot stond op de rand van een 2-0 achterstand, maar kon net op tijd het tij keren. FOTO Amigos Zoersel

Check Also

Spinley Dessel 1e gewest (m)

Gewest – Marijn Henderickx (Spinley Dessel): “Ik had meteen goed gevoel”

De mannen van Spinley Dessel kroonden zich tot kampioen in het eerste gewest Mol/Herentals. En dat was niet meteen verwacht.