Mendo Booischot bekert verder na moeizame zege

De jongens van Mendo Booischot (Liga B) overleefden zondagavond de achtste finales van de Beker van Antwerpen. Maar het moest diep gaan tegen Sloep Borsbeek uit eerste provinciale. Mendo, dat nochtans vier reeksen hoger speelt en van het thuisvoordeel genoot, had alle moeite van de wereld om de voorgift van zes punten weg te werken. Maar net dat maakt bekervolleybal zo mooi.

BEKER VAN ANTWERPEN (m) – ACHTSTE FINALE

In de eerste set kon middenman Yannick Slaets met een opslagreeks meteen milderen tot 4-6. De bezoekers gaven hun kleine voorsprong echter niet zomaar uit handen. Pas na een netfout van Borsbeek kon Mendo bij 12-12 aansluiten. Beide ploegen maakten behoorlijk wat storende fouten, maar ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Tot de bezoekers in de slotfase de rol moesten lossen.

De bezoekers roken de onzekerheid in de thuisrangen en startten de tweede set bijzonder gretig. De zes punten bonus liep via 6-14 op tot acht punten. De thuisploeg kon de kloof dankzij een opslagreeks van Wouter Gijsemans herleiden naar 12-16, maar dichter dan 16-19 kwam Mendo niet. Het vat was af voor de thuisploeg, die er niet in slaagde de vlot scorende opposite van de bezoekers aan banden te leggen.

Felle tegenstand van Sloep Borsbeek

Sloep Borsbeek bleef zich fel verzetten in deel drie. Moeizaam knaagde Mendo Booischot aan de achterstand. Bloed, zweet en tranen kostte het om bij 15-15 weer gelijk te komen. De bezoekers moesten dan even het spel ondergaan waardoor de thuisploeg kon uitlopen tot 20-16. Sloep kwam nog even terug tot 23-21, maar Mendo gaf niets meer weg.

De vierde set dreigde voor Mendo een kopie van de tweede te worden. De thuisploeg kreeg geen vat op de enthousiaste bezoekers die uitliepen naar 1-8 en stand hielden tot 8-16. Enkele opslagreeksen van Mendo en aanvallende fouten van de bezoekers zorgden echter voor de kentering. Via 13-17 een reeks van vijf opslagen van Bob Douwen sloot Mendo bij 19-19 weer aan. Een verdienstelijk Sloep had niet meer de veerkracht om nog terug te slaan.

In de kwartfinale – tegen Balen (2e provinciale) of Wezo Westerlo-Zoerle (2e divisie) – zal Mendo Booischot opnieuw een voorgift van zes punten moeten wegwerken.

Speelden voor Mendo Booischot: Toon Swinnen, Yannick Slaets, Ruben Duwaerts, Joren Appels, Maarten Van Dyck, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Wout Van Dyck en Wouter Gijsemans.

Mendo Booischot – Sloep Borsbeek (+6) 3-1
Setstanden: 25-23, 20-25, 25-21, 25-21.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...