M-Siks Blaasveld teleurstellend onderuit bij GEA Happel Amigos

04-03-2012 – M-Siks Blaasveld liep zaterdag op een teleurstellende nederlaag bij GEA Happel Amigos. De bezoekers waren tijdens de openingsset lange tijd op achtervolgen aangewezen. Dankzij enkele goede reddingen kwamen ze bij 20-21 toch aan de leiding. M-Siks kreeg kansen, maar verder dan 22-23 geraakte het echter niet.

 

Via 10-5 nam Amigos ook de tweede beurt voor zijn rekening. Bij de bezoekers bleef de receptie haperen en stond Lyn Pauwels te geïsoleerd om Amigos het vuur aan de schenen te leggen. De kloof bleef dan ook op het bord staan tot het einde. Ondanks veel goede wil en enkele sterk verdedigende acties moest M-Siks ook in de derde set het initiatief laten aan de thuisploeg. Via 5-1 vocht M-Siks nog terug tot 6-6, maar nadien bouwde Amigos zijn voorsprong weer gestaag uit. Even consternatie wanneer de bezoekers bij 24-19 nog naderden tot 24-22, maar Vaneenennaam maakte het spectaculair af.

“Dit is een ontgoochelend resultaat”, zei trainer Niels Kingma van M-Siks Blaasveld na afloop. “Beide ploegen hadden toch evenveel punten in het klassement en in de eerste set kregen we zeker kansen, maar we grepen ze niet. Niet dat ik de kwaliteiten van Amigos wil onderschatten, maar ik had hier toch iets meer van verwacht. Een ramp is dit echter niet. We hebben het nog allemaal in eigen handen. De matchen die we dit seizoen moesten winnen, die hebben we ook gewonnen. Twee keer tegen De Haan, twee keer tegen Elsene en eenmaal tegen Haasrode-Leuven, dat we over twee weken thuis ontvangen. Als we daar de drie punten pakken, dan is de kans groot dat we het behoud verzekeren. Ons programma oogt op papier immers iets makkelijker dan dat van Elsene.”

M-Siks Blaasveld ontmoet in de resterende wedstrijden Oudegem, Haasrode-Leuven en Michelbeke. Elsene haalt het in theorie niet van Kieldrecht en Charleroi en maakt alleen nog een kans tegen Tongeren. Blaasveld heeft dan mogelijk voldoende aan twee punten tegen hekkensluiter Haasrode-Leuven om een verlengd verblijf in de reeks af te dwingen.

GEA Happel Amigos – M-Siks Blaasveld 3-0

Setstanden: 25-23, 25-19, 25-22.

Check Also

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Geef een reactie