zondag , 28 november 2021
nlfr

Liga – Johan Devoghel (Lindemans Aalst): “Play-offs halen is een must voor ons”

FOTO Lindemans Aalst.

Met amper vijf blijvers, maar wel zeven nieuwkomers is het voorlopig moeilijk om het niveau van dit nieuwe Lindemans Aalst in te schatten. Op papier lijkt de kern wel versterkt en is er met onder andere Seppe Baetens en Robin Overbeeke voldoende ervaring en kwaliteit aanwezig om de ongelukkige afloop van vorig seizoen definitief te vergeten.

LIGA (m) – LINDEMANS AALST

Gaan we de komende maanden opnieuw het echte Lindemans Aalst te zien krijgen? Tijdens onze vooruitblik met coach Johan Devoghel op de nieuwe jaargang wordt al snel duidelijk dat de fiere Oost-Vlamingen zo snel mogelijk komaf willen maken met de mindere resultaten voor het voorbije seizoen. Want ook al trokken de Ajuinen hun streng in de Champions League, over de Belgische competitie overheerst toch vooral ontgoocheling.

Terecht trouwens, want een club als Lindemans Aalst mikt natuurlijk altijd hoger dan de zesde plaats. Het bestuur en de technische staf trokken daarom hun conclusies en de geldbeugel ging open met in totaal zeven nieuwkomers: Seppe Baetens (receptie-hoek), Robin Overbeeke (Ned, opposite), Peter Ondrovic (Slk, midden), Renar-Pauls Jansons (Let, opposite), Egor Bogachev (Dui, receptie-hoek), Kamil Droszynski (Pol, setter) en Alejandro Vigil (Spa, midden). Aangevuld met blijvers Tim Verstraete, Robbe Van de Velde, Seppe Van Hoywegen, Jakub Rybicki en kapitein Simon Van de Voorde hoopt Aalst alvast om Maaseik en Roeselare, net zoals twee seizoenen geleden, te doen bibberen en beven.

Vele nieuwkomers vaste kost

“Eerlijk? We hebben tijdens de voorbereiding wel onze problemen gehad. Spelers die weg waren door interlandverplichtingen of uitvielen met blessures of ziekte. We hebben het allemaal gezien. Neem daar nog eens bij dat we met zeven nieuwkomers zitten, dan weet je dat we vanaf nul moeten herbeginnen. Maar eigenlijk is dit voor mij vaste kost”, aldus een nuchtere Devoghel, die aan zijn negende seizoen als hoofdcoach bij Aalst bezig is.

“Met zeven nieuwkomers weet je dat je van nul moet herbeginnen. Maar eigenlijk is dit vaste kost voor mij.”

“Ik ben absoluut tevreden met de huidige kern. We zijn zeker versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Ook in de breedte. En dat is nodig als je ziet welke transfers er allemaal zijn gebeurd. Want buiten Maaseik en Roeselare heeft haast elke kern een kwaliteitsinjectie ondergaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Haasrode Leuven dat drie Red Dragons wist aan te trekken.”

“Of ik had gehoopt op Tuerlinckx? Hendrik is nog altijd een topper en ik weet dat er een gesprek is geweest, maar uiteindelijk kozen we als hoofdaanvaller voor Overbeeke die enkele jaren geleden nog bij ons zat. Hij is hard aan het terugvechten na een zware blessure aan de achillespees. Ik geloof in hem en ben er zeker van dat hij snel zijn oude topniveau zal halen.”

“Ik weet dat er een gesprek is geweest met Hendrik Tuerlinckx, maar uiteindelijk kozen we voor Robin Overbeeke als hoofdaanvaller.”

Geslaagde teambuilding

De sfeer tussen de spelers zit op korte tijd alvast wel snor. Dat bewijzen de vele ludieke filmpjes en foto’s van de teambuildingactiviteiten op de Instagrampagina’s van onder andere Seppe Baetens en de club zelf.

“Ik denk dat we daar als groep sterker zijn uitgekomen, maar onze focus gaat nu volledig naar de competitie. De start is niet van de poes met achtereenvolgens Achel thuis, Menen uit, Haasrode Leuven thuis en Roeselare uit. We gaan nog tijd nodig hebben, maar na vier speeldagen zullen we wel al weten waar we staan. Ach, we zijn het aan onze stand verplicht om volgend seizoen terug Europees te spelen, dus play-offs halen is echt een must voor ons”, besluit Devoghel.

Lindemans Aalst – Tectum Achel
Zaterdag 23 oktober 2021 19.30u
Sportcentrum SCHOTTE, Aalst

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.