zondag , 28 november 2021
nlfr

Liga – Caruur Gent mikt dit seizoen resoluut op een Europees ticket

We zijn inmiddels eind oktober. Na een maandenlange voorbereiding opent Caruur Gent vrijdagavond de competitie in de Euromillions Volley League tegen het West-Vlaamse Decospan Menen.

LIGA (m) – CARUUR GENT

“Wat we van deze openingswedstrijd mogen verwachten? Beide ploegen hebben tijdens de voorbereiding elkaar een paar maal in de ogen gekeken, met wisselende resultaten. Maar toen was het voorbereiding en spelen om te spelen. Nu wordt het menens. Tegen Menen dan nog wel”, zegt woordvoerder Henk Silversmet.

Trainer Jan Van Huffel

Speciale wedstrijd

“Iedereen kijkt reikhalzend uit naar deze opener, is tevreden dat de voorbereiding achter de rug is én dat er terug publiek wordt toegelaten”, vult coach Jan Van Huffel aan. “Bovendien is het voor ons thuispubliek nog eens een kans om Simon Plaskie aan het werk te zien. Hij ruilde deze zomer Gent voor Menen. Anderzijds hebben Anshel Ver Eecke en Martijn Colson de omgekeerde beweging gemaakt. Anshel Ver Eecke sukkelt echter met de knie en is alleen bruikbaar in de receptie en het achterveld. Martijn Colson van zijn kant mag omwille van een schorsing, opgelopen met Menen trouwens, niet deelnemen aan deze openingsmatch. Het wordt dus zeker een speciale wedstrijd.”

Start met tien

“Toch gaan we ons niet van de wijs laten brengen. We willen meteen bewijzen dat we klaar zijn. Omdat we inmiddels al negen weken aan het trainen zijn, is de drive om een geladen wedstrijd te spelen enorm groot. Jammer dat we Petr Šulista kwijt zijn. Hij heeft de groep en de club, verlaten omdat hij overstelpt werd door heimwee naar zijn familie en vrienden in Tsjechië. Ik heb begrepen dat het bestuur aan het zoeken is naar een vervanger, maar we zullen de competitie dus met tien moeten starten.”

“We willen tegen Menen meteen bewijzen dat we klaar zijn.”

“Toch zijn we hierdoor niet uit ons lood geslagen. Nadat we twee jaar geleden een Europees ticket verloren in de slotmatch, tegen Menen overigens, grepen we ook vorig seizoen net naast een Europees ticket. Toen was Achel de boosdoener. Derde keer goede keer hopelijk, want Europees spelen is toch een doel van de ganse groep.”

Zware concurrentie

“Maar de concurrentie zal zwaar zijn. Naar wat ik al gezien heb is het niveau er bij zowat alle ploegen op vooruitgegaan. Haasrode-Leuven was vorig seizoen al niet slecht en heeft er Valkiers en Tuerlinckx bij. Achel heeft Van Walle aangetrokken. Waremme en Aalst hebben ook flink geïnvesteerd. En Gent zelf? We hebben een sterkere kern, dat hebben we al tijdens de voorbereiding gezien. Al hebben we het lang zonder setter Thiemen Ocket moeten stellen, door WK-verplichtingen bij de U21. Daarnaast verloren we dus Petr. Dit zorgde wel even voor wat aanpassingen, maar we mogen gerust stellen dat we er klaar voor zijn”, besluit Jan Van Huffel.

Caruur Gent – Decospan Menen
Vrijdag 22 oktober 2021 20.30u
Edugo Arena, Oostakker

IN: Niklas Breilin (FIN, Saco Volley), Martijn Colson (Menen), Christian Freitas (POR, Vitoria SC), Anshel Ver Eecke (Menen).

UIT: Wannes De Beul (Antwerp), Bert Dufraing (Haasrode-Leuven), Neil Oerlemans (Marke-Webis), Simon Plaskie (Menen), Lennert Van Elsen (Haasrode-Leuven).

De kern: Niklas Breilin, Martijn Colson, Jente De Vries, Tim Degruyter, Christian Freitas, Kjaer Hougs Tobias, Thiemen Ocket, Chris Ogink, Jorne Van Damme, Gilles Vandecaveye, Anshel Ver Eecke.

Trainer: Jan Van Huffel.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.