Liga B – Mendo sluit seizoen af op vijfde plaats en wuift enkele sterkhouders uit

Met de wedstrijd tussen Mendo Booischot en Marke-Webis Wevelgem werd beslist wie de vijfde plaats in de eindrangschikking mocht opeisen. Coach Michel Mariën kon alvast tevreden terugblikken op het seizoen en behaalde twee van de drie doelstellingen. Voor de beker van België speelden zijn mannen een spectaculaire wedstrijd voor een bomvolle zaal tegen Lindemans Aalst. Na een bloedstollende halve finale in de Beker van Antwerpen moesten ze echter hun meerdere erkennen in reeksgenoot Noorderkempen. Doelstelling was ook de zesde plaats in de eindrangschikking en door Marke-Webis Wevelgem te verslaan, doken ze zelfs de top vijf in.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Een knappe prestatie van Mendo, want het voorbije seizoen was er ééntje dat getekend werd door blessures. Nadat Menno Van De Velde geblesseerd was uitgevallen, volgde Jonas Glassée, Ward Van Dyck en Wouter Gijsemans. Daardoor kon coach Michel Mariën vaak slechts terugvallen op een kern van negen basisspelers en moest hij beroep doen op de tweede ploeg om zijn team te depanneren. Zaterdag was Christophe Witvrouwen van dienst om de rangen te versterken en hij maakte er samen met de rest van de ploeg een echt volleybalfeest van in de laatste thuismatch.

In de openingsset moest de thuisploeg nog het onderspit delven tegen een sterk aanvallende bezoekende ploeg. Met de steun van het huisorkest keerde het tij en in de tweede set. Bob Douwen nam zijn ploegmaats op sleeptouw om een mooi einde te breien aan zijn tienjarige carrière bij Mendo Booischot. In de vierde set legde hij met een reeks van zeven opslagen de basis voor een verdiende overwinning. Zeker nadat Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts en Ruben De Ryck vier blocks op rij zetten en de veer van de bezoekers braken. Bij 24-13 mocht Bob Douwen bij wijze van afscheid nog de kers op de taart zetten met een krachtige pipe-aanval, die een vijfde plaats oplevert in de eindrangschikking.

Voor sommige spelers was het meteen ook de laatste wedstrijd in het groene Mendo-shirt. Joren Appels verlaat de club na vier seizoenen en trekt naar Amigos Zoersel. Pieter Gielen gaat korter bij huis spelen en vond voor volgend jaar onderdak bij Zonhoven. Jonas Glassée gaat net als Bob Douwen en Yannick Slaets bij Mendo Booischot 5 spelen in tweede provinciale. Daar vinden zij hun vroegere ploegmakkers Toon Thys, Stijn De Becker, Robin De Keyzer en Dries Vekemans terug. Een ploegje om in de gaten te houden dus.

Menno Van de Velde besloot na aanhoudende blessures dan weer om te stoppen. Hij zal zich vanaf volgend seizoen toeleggen op de scouting en wordt daarin ondersteund door Thomas Van Woensel die er nog een jaartje bijdoet.

De blijvers Wouter Gijsemans, Wout Ponnet, Ruben Duwaerts, Ward Van Dyck, Wout Van Dyck en Ruben De Ryck krijgen volgend seizoen versterking van Arnor Van Leemputten (spelverdeler, Leefdaal-Bertem tweede divisie), Timo Van Wesemael (opposite, Kapelle-op-den-Bos eerste divisie), Sam Hoeyberghs (middenman, VTI Hasselt eerste divisie), Bram De Laet (middenman, Mendo Booischot 2 eerste nationale en dit seizoen al enkele keren depanneur van dienst) en Ruben Smets (receptie-hoek, Mendo Booischot 3 kampioen tweede divisie en finalist Beker van Vlaanderen).

Mendo Booischot – Marke-Webis Wevelgem         3-1
Setstanden: 22-25, 25-21, 25-22, 25-13.

Speelden voor Mendo: Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Ruben De Ryck, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Joren Appels en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Pieter Gielen, Ward Van Dyck, Thomas Van Woensel en Christophe Witvrouwen.

Mendo Booischot / Foto Michiel Cremers
Mendo Booischot – Marke-Webis Wevelgem / FOTO Michiel Cremers

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Geef een reactie