zondag , 23 januari 2022
nlfr

Liga B – Mendo Booischot zet Volley Noorderkempen opzij

Na een zwaar weekeinde vorig week, moest de eerste mannenploeg van Mendo Booischot thuis in actie komen tegen BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar-Merksplas. Beide ploegen deelden de zevende plaats met 11 punten zodat een aangename wedstrijd verwacht kon worden. Net als de thuisploeg hadden ook de bezoekers af te rekenen met blessures. Zij traden onder andere aan zonder hun spelverdeler Proost.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set liepen de bezoekers meteen twee punten uit. Tegen de eerste TTO had de thuisploeg deze achterstand kunnen ombuigen naar een 8-5 voorsprong. Mendo behield deze voorsprong tot TTO2 (16-14), maar gaf dan toch nog de set uit handen. De bezoekers namen over bij 17-17 en hielden, op aangeven van hun opposite Dirk Luyten, niet meer af. Mendo kon met enkele goede acties van Ruben De Rijck nog even terugkomen tot 20-21, maar moest zich dan neerleggen bij het verlies van de eerste set.

In de tweede beurt sloeg Mendo meteen een kleine kloof (8-5) waarbij vooral Ruben De Rijck zich bij de thuisploeg opnieuw liet gelden. De thuisploeg domineerde dan rustig verder met stevig opslagwerk van Appels en Douwen. De bezoekers bleven hun achterstand aanpakken, met succes tot 14-13. Mendo liet evenwel niet los (TTO 16-13 op opslag Ruben Duwaerts) en liep verder uit met enkele aanvallen van Jonas Glassée (20-16). Beide opposites hielden elkaar in evenwicht, de thuisploeg trok uiteindelijk het laken helemaal naar zich toe en won de set met een killblock van Van Dijck en Gijsemans.

In deel drie namen de bezoekers meteen het heft in handen. Mendo kon nog even aanklampen, maar liep twee punten achter met TTO1 (6-8). Met Duwaerts aan de opslag draaide de receptie van de bezoekers evenwel in de soep waardoor Mendo meteen doorstootte naar 12-8. Het vertrouwen bij de bezoekers werd aangetast waardoor de thuisploeg verder kon uitlopen (16-10) met een constante druk. De thuisploeg controleerde en bouwde de voorsprong verder uit om de set te pakken met 25-17.

Set 4 begon gelijkopgaand (TTO1 7-8) waarbij Vosselaar altijd een puntje voorsprong behield. De thuisploeg bleef aanklampen, maar door enkel foutjes geraakte ze verder achterop (9-13). Een eerste time-out van coach Mariën bleef zonder resultaat. maar na de tweede lukte het hem om zijn manschappen terug bij de les te krijgen. Met enkele killblocks op Luyten vocht ze zich terug in de match tot 12-13, en met twee aces van Douwen kwamen ze zelfs op een 14-13 voorsprong. Mendo ging meteen TTO2 in met 16-14. De bezoekers hadden ondertussen receptie/hoek Lemmens verloren met een blessure. Mendo bleef erg efficiënt opslagdruk houden en won de set en de match via 20-15 en uiteindelijk met 25-18.

Mendo Booischot – BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar-Merksplas        3-1
Setstanden: 22-25, 25-20, 25-17, 25-18.

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Wout Van Dyck, Ruben De Rijck en Wout Ponnet. Kwamen in: Jonas Glassée en Pieter Gielen.

Check Also

Hebo Borsbeke Herzele Nationale 2 (v)

Nationaal – Mayté Cooman (Borsbeke-H.): “Hebben nog iets recht te zetten”

Komende zondag is Hebo Borsbeke Herzele te gast bij Limal-Ottignies. Zijn de Waalse ploegen meestal van minder allooi, dan is Limal-Ottignies zowat de uitzondering.

Bidavo Bissegem Nationale 2 (v)

Nationaal – Kristof Vroman (Bissegem): “Belangrijk, maar niet alles bepalend”

Bidavo Bissegem voert het klassement aan in Nationale 2 A. Met zaterdag een uitwedstrijd bij Lint, vervolgens een thuiswedstrijd tegen M-Siks Blaasveld en een verplaatsing naar het Waalse Limal kijkt Bidavo achtereenvolgens drie ploegen uit de top vijf in het wit van de ogen.