vrijdag , 19 april 2024
nlfr

LIGA B – Mendo Booischot beleeft zwart weekend

Door een kronkel in de kalender moest Mendo Booischot voor de tweede keer op korte tijd een dubbel weekend afwerken. Kon het de eerste keer de schade nog enigszins beperken, dan bleef het nu na twee matchen met lege handen achter. Al waren tegenstanders GEA Happel Amigos en Waasland Kruibeke niet van de minsten.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Amigos Zoersel begon zaterdag sterk aan de wedstrijd, maar de thuisploeg kon via 7-8 en 15-16 lang aanklampen. In moneytime hielden de bezoekers echter de zenuwen beter onder controle en maakten het in één keer uit. De tweede set werd, mede door te veel persoonlijke fouten van de thuisploeg, een walkover voor GEA Happel Amigos (6-8 en 10-16). Onder impuls van de krachtig aanvallende Wouter Vriens en Jeroen Oprins was de klus vlug geklaard.

Toch verloor Booischot er zijn vechtlust niet bij, want in de derde set knokte het zich terug in de wedstrijd. Langs 8-6 en 16-14 bepaalde het lang het ritme. Maar Amigos had nog een eindsprint in petto. Op het einde staken de foutloos spelende bezoekers een tandje bij en wonnen verdiend met 0-3.

Mendo Booischot – GEA Happel Amigos 0-3
Setstanden: 22-25, 18-25, 22-25.

Twee sets kansloos

Zondag ging Mendo Booischot opnieuw op puntenjacht tegen Waasland Kruibeke. De Waaslanders bevinden zich momenteel in de kelder van het klassement. Mendo mocht echter ondervinden dat de afwezigheid van enkele basisspelers door blessures (maar inmiddels weer hersteld) aan de basis ligt van hun onterechte rangschikking. De mannen van het Waasland Kruibeke zijn dan ook aan een spectaculaire remonte bezig.

In set 1 legden Jeroen De Beleyr en zijn ploegmaats de thuisploeg meteen het vuur aan de schenen. Zowel aanvallend als verdedigend waren de bezoekers beter bij de les. Ook al konden de mannen van Mendo een kleine voorsprong opbouwen (via 8-6 naar 16-15), ze slaagden er niet in om die te behouden. Ook nu weer deden te veel persoonlijke fouten hen de das om.

Booischot was even de kluts kwijt en liet de bezoekers begaan. Jeroen De Beleyr maakte daar handig gebruik van door zowel Kenneth Janssens al Jelle Perremans op hun wenken te bedienen. Via 4-8 en 9-16 kwam de thuisploeg niet in het stuk voor.

Michel Mariën brengt rust

De ingevallen Michel Mariën bracht opnieuw rust bij de thuisploeg. Mendo herpakte zich en kon de aansluiting op het bord prikken.

De vierde set begon gelijkopgaand. De supporters konden genieten van enkele knappe rally’s en bij momenten hoogstaand volleybal. Aan de overzijde bracht setter De Beleyr zijn ploegmaats perfect in stelling. Maar ook bij de thuisploeg vond de intussen ingekomen Toon Swinnen vlot zijn ploegmakkers. Mendo verdedigde sterk en leek aanvankelijk goed op weg om een beslissende tiebreak uit de brand te slepen. De wedstrijdleiding kende in de slotfase echter twee dubieuze punten toe aan de bezoekers en dat brak de veer.

Conclusie

Op basis van de eerste twee sets kon Mendo absoluut geen aanspraak maken op punten. Na een spannende matcheinde kon Mendo Booischot alleen maar teleurgesteld zijn. En terecht, want er waren zeker nog punten te rapen. Waasland Kruibeke keerde alvast tevreden huiswaarts met de volle buit.

Mendo Booischot – Waasland Kruibeke 1-3
Setstanden: 22-25, 17-25, 29-27, 24-26.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...