1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste speeldag opgelucht ademhalen met een mooie overwinning op het veld van BVMV Beerse, derde in de stand. Hiermee is het zeker van een elfde plaats in de stand en kan het niet meer ingehaald worden door hekkensluiter Retie.

EERSTE DIVISIE B (v) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set werden de meisjes van Mendo nog een beetje overdonderd door de stevige opslagen van hun tegenstanders. Maar ze lieten zich niet van slag brengen en bleven vechten voor elk punt. De bezoekers beperkten in de tweede set hun foutenlast en konden via het midden een kloof slagen. Een opslagreeks van Mendo Booischot zette de 1-1 op het scorebord. Beerse antwoordde door het tempo in de derde set weer op te drijven, maar het blok en het serveerwerk bij Mendo bleven renderen. Nadat het de vierde set had binnengehaald, won Mendo met vertrouwen ook de beslissende vijfde set.

“Het was een erg moeilijk seizoen”, zegt coach Marijn Claes, “maar de vechtlust die ik in deze match gezien heb, geeft erg veel voldoening. Dit toont dat wij klaar zijn om aan een volgende seizoen in de eerste divisie te beginnen. Het mooie resultaat dat wij met de U19 meisjes hebben neergezet op de Champions League bewijst dat wij heel veel talent in huis hebben.”

De meisjes U19 van Mendo Booischot hebben de laatste Champions League-campagne gewonnen na een spannende finale tegen Amigos Zoersel. Zo eindigen de meisjes van Mendo op een knappe tweede plaats in de eindstand van de Champions League. Ook tijdens de finale in de Beker van Antwerpen heeft de U19 van Mendo Booischot hoogstaand volleybal laten zien, maar het verloor nipt van een geroutineerd en duidelijk ouder Amigos Zoersel. De toekomst van Mendo Booischot is in ieder geval gegarandeerd met deze talentvolle jongeren.

BVMV Beerse – Mendo Booischot 2-3
Setstanden: 25-21, 17-25, 25-19, 17-25, 10-15.

Menno Booischot U19
MENDO BOOISCHOT U19: (boven vlnr) Frauke Minten, Myrthe Schoenmakers, Sofie Serré, Eline Van Elsen, Tine Nuyts, (onder vlnr) Emilie Van Calster, Caro Borrie, Nore Noyens, Jill Van Dooren, Sigrid Minten , Antje Goossens. Coaches: Marijn Claes en Eric Nolmans.

 

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Geef een reactie