zondag , 23 januari 2022
nlfr

1e divisie A – Amigos Zoersel C aast op sterke terugronde

Amigos Zoersel C speelde een degelijke partij op het veld van Lizards Lubbeel-Leuven, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Het zakt hiermee weg naar de middenmoot in het klassement.

EERSTE DIVISIE A (m) – AMIGOS ZOERSEL C

“Uiteraard waren we teleurgesteld, maar al bij al was het niet verkeerd”, zegt trainer Stijn Van Looveren. “In de tweede beurt kenden we wel een dipje en begonnen we met 8-0. Sets 1 en 3 verliepen echter erg evenwichtig en kwamen we in de slotfase maar nipt te kort. Maar eerlijk, we halen momenteel niet het niveau om in eerste divisie iets te kunnen rapen. Dat heeft vooral te maken met de beperkte mogelijkheden. Ik heb een kern van elf spelers, waarvan er vier geblesseerd zijn. Daar zit een spelverdeler bij, toch een belangrijke figuur in de ploeg. Dat kan je wel even opvangen, maar dat blijft niet duren. Een beperkte kern betekent ook minder mogelijkheden op training. Er zijn jongens uit de lagere reeksen die met ons meedoen en zij doen hun uiterste best, maar zij kunnen het niveau niet optrekken. En laat dat absoluut niet als een verwijt klinken.”

“We hebben nog twee matchen voor de winterstop, met onder andere een confrontatie tegen leider Hasselt. We maken ons geen begoochelingen en weten dat dit een ontzettende moeilijke match wordt voor ons. Het einde van de blessurelast is echter in zicht en ik hoop in januari weer op volle kracht te kunnen starten. Als we dan opnieuw het niveau van in het begin van het seizoen kunnen evenaren, dan gaan we nog een mooie terugronde tegemoet.”

Lizards Lubbeek-Leuven – Amigos Zoersel 3-0
Setstanden: 28-26, 25-14, 25-23.

Check Also

Arvoc Arendonk Promo 2 (v)

Promo – Lotte Buys (Arvoc Arendonk): “Meer gewonnen dan verwacht”

Arvoc Arendonk speelde het voorbije weekend voor de derde keer dit seizoen tegen Beerse. Eén keer in competitie en één keer voor de

BVC Balen Promo 1 (m)

Promo – Toon Swinnen (BVC Balen): ”Titel is nooit een optie geweest”

De mannen van Balen speelden een meer dan degelijke heenronde, verloren amper drie wedstrijden waardoor ze als derde de winterstop indoken. De voorbije weken

Geef een reactie