vrijdag , 19 april 2024
nlfr

WeGi meisjes U17 houden hun bekerreputatie in stand

Afgelopen weekend werkten de meisjes U17 van WeGi Groot Lille twee halve finales af. Zaterdagnamiddag trokken ze naar Bovoc Bouwel voor de halve finale van de Beker van Antwerpen. Zondagavond waren ze te gast bij Arvoc Arendonk voor de halve finale van de Beker van Turnhout.

JEUGD MEISJES U17– WEGI GROOT LILLE

Bovoc plooit na set 2

Tegen Bovoc begon WeGi in set één met krachtig volleybal, maar de thuisploeg bewees dat ze niet voor niets in deze halve finale stond. Toch trok WeGi halfweg de set nog eens stevig door om een beslissende kloof te forceren. In deel twee waren de meisjes uit Lille eigenlijk nergens, terwijl bij Bovoc alles lukte. In een mum van tijd hingen de bordjes dan ook weer gelijk en was alles te herdoen.

De derde beurt ging gelijk op tot 11-11 met twee ploegen die oogstrelend volleybal lieten zien. Dan achtte WeGi het welletjes en met een loodzware opslagdruk liet het Bovoc ter plaatse trappelen. De veer was meteen gebroken, want de bezoekers domineerden ook de vierde beurt. Tot groot jolijt van de meegereisde supporters vierden ze uitbundig hun plaatsje in de finale van de beker van Antwerpen.

Bovoc Bouwel – WeGi Groot Lille 1-3

Thriller in Arendonk

Zondag konden de meisjes zich optrekken aan de aanwezigheid van WeGi-meter Elies Goos, die als hulpcoach plaatsnam op de bank. Al had dat aanvankelijk niet het gewenste effect. In de eerste set begonnen ze nog goed met leuke aanvallen en verzorgd volleybal, maar Arvoc hield makkelijk gelijke tred. Halfweg haalde de thuisploeg haar opslagwapen boven om de bezoekers onderuit te halen.

WeGi kraakte compleet en moest ook in de tweede set bekomen van die oplawaai. Arendonk speelde opnieuw een comfortabele voorsprong bij elkaar, die het niet meer uit handen gaf. Al kwam WeGi aan het einde nog fel opzetten, maar de kloof was te groot. De 2-0 zette de volgelopen Okido-sporthal in lichterlaaie.

WeGi gaf zich echter niet gewonnen, hield zich aan de richtlijnen van de technische staf en prikte met set 3 de aansluiting op het bord. Arvoc was van slag, terwijl de bezoekers verder groeiden in de wedstrijd. Want in de vierde beurt was het aan WeGi om het opslagkanon af te vuren en in geen tijd de gelijkmaker te forceren.

WeGi was goed op dreef en ging op zijn elan verder in de beslissende vijfde set. Het thuisfront zag de bui hangen, terwijl de bezoekers receptioneel stabiel stonden en de opties voor het kiezen hadden. Arvoc leek moe en kreeg geen vat meer op de bezoekende services, zodat WeGi de thriller bij de tweede matchbal mocht afmaken. Beloning is opnieuw een plaats in de finale van de Beker van Turnhout.

Arvoc Arendonk – WeGi Groot Lille 2-3

WeGi meisjes U17 vieren hun ticket voor de finale van de Beker van Turnhout met coach Luc Sevenhant en assistent Elies Goos.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...